Predsjednik Atletika: Kosta, vrati se!

Enrike Serezo kaže da su male šanse za povratak ubojitog centarfora, ali da je to njegova velika želja.

Fudbal 10.02.2017 | 20:30
Predsjednik Atletika: Kosta, vrati se!
Predsednik Atletiko Madrida Enrike Serezo "između redova" je uputio Dijegu Kosti (28) poziv da se narednog leta vrati u taj španski klub.

Napadač Čelsija trenutno deli drugo mesto na listi strelaca Premijer lige, s tim da je pre trzavica nastalih zbog basnoslovne ponude iz Kine bio najefikasniji.

"Voleo bih da se Kosta vrati, ali to neće biti lako. On igra u jakom timu, koji će verovatno osvojiti Premijer ligu. Čelsi ga neće tek tako pustiti da ode", rekao je Serezo.

Mediji pišu da će Atletiko narednog leta zaigrati na kartu sumnje u lojalnost, koja se pojavila kada je Kosta počeo ozbiljno da razmišlja o transferu u Kinu, gde bi imao godišnju platu od 25 miliona funti.

Menadžer Antonio Konte tada ga je privremeno odstranio iz tima (što je zvanično objasnio povredom igrača), a Kosta je na tri utakmice posle povratka postigao samo jedan gol, uz promašen penal za pobedu nad Liverpulom.

Drugi "argument" Madriđana u pregovorima biće novac, pošto računaju da će od prodaje Antoana Grizmana zaraditi između 80 i 90 miliona evra.

Brazilac sa španskim pasošem igrao je za Atletiko tri sezone u periodu 2010-2014 (jednu je proveo na pozajmici u Rajo Valjekanu). Najimpresivniji je bio 2013/14, kada je sa 27 golova doprineo osvajanju Primere, dok je na putu do finala Lige šampiona osam puta zatresao mrežu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar