Митровица: Пожар у просторијама покрета

У просторијама опозиционог покрета "Отаџбина" у Косовској Митровици ноћас је избио пожар у коме нико на срећу није повређен, али је начињена материјална штета.

Србија 07.02.2017 | 10:19
Митровица: Пожар у просторијама покрета
У пожару су потпуно изгореле бивше просторије некадашње црквене општине, Демократске странке Србије, а сада опозиционог покрета "Отаџбина" и друштва руско-српског пријатељства "Шчербин". Нема повређених, али је полиција станаре који живе изнад овог пословног локала морала да евакуише услед густог дима.

Иначе, ове просторије се налазе у близини кафића "Долче вита", код моста који дели јужни и северни део Митровице.

Надлежни органи утврђују шта је узрок пожара, али незванично градом круже приче да догађај нема везе са Албанција, бећ даби могао бити упозорење, тачније гушење нове иницијативе унутар српских опција.

- Ноћас је око пола три, косовској полицији јављено да је у локалу, поред кафића "Долче вита" избио пожар. Услед густог дима станари су евакуисани. Не знамо шта би могао да буде узрок пожара, али према првим изјавама ватрогасних инспектора, то би могло бити и неисправно коришћење, или неисправна електрична грејалица. Свакако, морамо да сачекамо извештај ватрогасног инспектора. Нема провређених, али су услед густог дима, евакуисани станари зграде. Причињена је материјална штета. Истрага је у току - потврдио је за заменик командира Косовске полиције Север Бесим Хоти.

Активисти покрета наводе да нису користили грејна тела у просторијама, јер је током протеклих дана било топло, али да сумњају да је реч о унутар-политичким обрачунима на северу Косова.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар