Ешдаун би могао да говори о злочинима

Војно-политички коментатор Андреј Млакар изјавио је да је убијеђен да је већи дио терористичке Ослободилачке војске Косова био разбијен и протјеран у Албанију у септембру 1998. године, али да је улазак верификационе мисије, у којој су Британци први пут били ангажовани као посматрачи, спасио тада ОВК од слома.

Србија 07.02.2017 | 09:33
Ешдаун би могао да говори о злочинима
Он је рекао и да би бивши високи представник у БиХ Педи Ешдаун, који је "шетао међу лидерима ОВК-а на Космету и био њихов стални гост" имао шта да каже о злочинима ОВК, те да он није једини странац који би о томе могао да свједочи пред Специјалним судом за злочине ОВК.

- Званична улога Британаца била је да надгледају примирје, али су они своје присуство искористили за друге ствари - рекао је Млакар.

Британац Џон Харисон, бивши припадник ОВК, за заслуге током рата на Косову добио је највиша признања од те квази-државе, али и улицу у Призрену. Прије пар дана огласио се и на "Фејсбуку", гдје је објавио "да је спреман да дође да помогне својим саборцима из ОВК ако затреба".

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

пиргави

07.02.2017 09:01

Есдаун би требао да предлози својим Британцима да све Албанце који су досли на Косово и Метохију и Сиптаре са КиМ-а приме код себе у Енглеску, Срби су незгодни и угрозавајуих.На такав нацин це те своје миљенике имати као своје најмилије, а Србима це те ослободити отету Србску земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питгави

07.02.2017 14:15

Дивљи запад док недоде док холидеј и вајат ерп тује лопов до лопова да оцисте говна комунистицка

ОДГОВОРИТЕ