Ухапшени због шверца оружја

У акцији против шверца оружја на западном Балкану ухапшено је 58 лица и заплијењено 48 комада ватреног оружја, док је 127 људи спријечено да уђу у те земље на граничним прелазима, саопштено је данас из Европске полицијске службе /Европол/.

Регион 06.02.2017 | 18:57
Ухапшени због шверца оружја
У саопштењу се истиче да су током заједничке акције, која је од 27. до 29. јануара координисана из Оперативног центра Европола у Хагу, извршени претреси, углавном на западном Балкану.

Према наводима у извјештају, провјерено је 246.000 лица и фирми између земаља учесница операција, укључујући 219 особа и 14.800 возила.

"Заплијењено је 48 комада наоружања, 833 комада муниције, четири ручне гранате и око 500 грама пластичног експлозива. Извршена је зашаљена наркотика широм четири земље", прецизирано је у саопштењу.

Власти за спровођење закона из 19 земаља заједно са Агенцијом ЕУ за заштиту граница /Фронтекс/ и Европолом удружили су снаге у борби против шверца оружја.

У операцији су учествовале Албанија, Белгија, БиХ, Бугарска, Хрватска, Мађарска, Бивша Југословенска Република Македонија, Грчка, Црна Гора, Холандија, Румунија, Србија, Словенија, Шпанија, Шведска, Швајцарска, Велика Британија и САД.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар