Uhapšeni zbog šverca oružja

U akciji protiv šverca oružja na zapadnom Balkanu uhapšeno je 58 lica i zaplijenjeno 48 komada vatrenog oružja, dok je 127 ljudi spriječeno da uđu u te zemlje na graničnim prelazima, saopšteno je danas iz Evropske policijske službe /Evropol/.

Region 06.02.2017 | 18:57
Uhapšeni zbog šverca oružja
U saopštenju se ističe da su tokom zajedničke akcije, koja je od 27. do 29. januara koordinisana iz Operativnog centra Evropola u Hagu, izvršeni pretresi, uglavnom na zapadnom Balkanu.

Prema navodima u izvještaju, provjereno je 246.000 lica i firmi između zemalja učesnica operacija, uključujući 219 osoba i 14.800 vozila.

"Zaplijenjeno je 48 komada naoružanja, 833 komada municije, četiri ručne granate i oko 500 grama plastičnog eksploziva. Izvršena je zašaljena narkotika širom četiri zemlje", precizirano je u saopštenju.

Vlasti za sprovođenje zakona iz 19 zemalja zajedno sa Agencijom EU za zaštitu granica /Fronteks/ i Evropolom udružili su snage u borbi protiv šverca oružja.

U operaciji su učestvovale Albanija, Belgija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Grčka, Crna Gora, Holandija, Rumunija, Srbija, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Velika Britanija i SAD.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar