Миленковић: Про Реко направљен да освоји ЛШ!

Тренер Партизана Зоран Миленковић рекао је да је част угости екипу Про Река која је, како је навео, "направљена да освоји Лигу шампиона".

Остали спортови 06.02.2017 | 21:15
Миленковић: Про Реко направљен да освоји ЛШ!
Првотимци Партизана од прошле седмице поново тренирају на Бањици, а први меч на свом базену у 2017. години играју у среду када ће у оквиру петог кола Лиге шампиона дочекати италијански Про Реко.

"Састаћемо се са екипом која је направљена да освоји Лигу шампиона и састављена је од играча који су оно најбоље што ватерполо у овом тренутку има", рекао је Миленковић на конференцији за новинаре.

Екипа из Ђенове је, по ранијем договору тренера, у Београд стигла у недељу, па ће ће црно-бели пре меча спаринговати са италијанским тимом, који од летос води Владимир Вујасиновић, а у њему играју српски олимпијци Филип Филиповић, Душко Пијетловић и Душан Мандић.

Српски и италијански шампион ће поново заједно тренирати за десетак дана, јер ће Партизан на утакмицу шестог кола Лиге шампиона са Про Реком у гостима (18. фебруар) отпутовати неколико дана раније.

"Драго ми је да смо се вратили на Бањицу, а рад са Про Реком ће нам много значити да тренирамо јако, квалитетно, а то је оно што нам је у протеклих месец дана недостајало. Рад и утакмица са Реком за нас су прилика да сазревамо, учимо од јачих, искуснијих, квалитетнијих играча, од ватерполо величина", рекао је Миленковић.

"У наредних петнаестак дана немамо мечеве Регионалне и домаће лиге, већ само сусрете са Про Реком. Зато ћемо целокупан период искористити да се вратимо у ритам тренинга, како бисмо поново достигли ниво игре, понашања, залагања самим тим и резултатата на коме смо били пре Нове године", додао је тренер Партизана.

Миленковић је позвао све љубитеље ватерпола да дођу на Бањицу и да поздраве звезде Про Река, али и играче који су будућност српског ватерпола.

"Све најталентованије и најквалитетније што српски клупски ватерполо тренутно се добрим делом налази у Партизану. Тим момцима је потребна подршка, а ово је сјајна прилика да се докажу, да дају све од себе. О улози фаворита нема потребе да причамо. Екипа Про Река је знатно испред нас, али ми ћемо се трудити да дамо све од себе и да додјемо до резултата који би био прихватљив да деца која играју у Партизану добију додатни мотив и сазреју за изазове који нам следе", рекао је Миленковић.

Утакмица је на програму у среду од 18.30.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар