Milenković: Pro Reko napravljen da osvoji LŠ!

Trener Partizana Zoran Milenković rekao je da je čast ugosti ekipu Pro Reka koja je, kako je naveo, "napravljena da osvoji Ligu šampiona".

Ostali sportovi 06.02.2017 | 21:15
Milenković: Pro Reko napravljen da osvoji LŠ!
Prvotimci Partizana od prošle sedmice ponovo treniraju na Banjici, a prvi meč na svom bazenu u 2017. godini igraju u sredu kada će u okviru petog kola Lige šampiona dočekati italijanski Pro Reko.

"Sastaćemo se sa ekipom koja je napravljena da osvoji Ligu šampiona i sastavljena je od igrača koji su ono najbolje što vaterpolo u ovom trenutku ima", rekao je Milenković na konferenciji za novinare.

Ekipa iz Đenove je, po ranijem dogovoru trenera, u Beograd stigla u nedelju, pa će će crno-beli pre meča sparingovati sa italijanskim timom, koji od letos vodi Vladimir Vujasinović, a u njemu igraju srpski olimpijci Filip Filipović, Duško Pijetlović i Dušan Mandić.

Srpski i italijanski šampion će ponovo zajedno trenirati za desetak dana, jer će Partizan na utakmicu šestog kola Lige šampiona sa Pro Rekom u gostima (18. februar) otputovati nekoliko dana ranije.

"Drago mi je da smo se vratili na Banjicu, a rad sa Pro Rekom će nam mnogo značiti da treniramo jako, kvalitetno, a to je ono što nam je u proteklih mesec dana nedostajalo. Rad i utakmica sa Rekom za nas su prilika da sazrevamo, učimo od jačih, iskusnijih, kvalitetnijih igrača, od vaterpolo veličina", rekao je Milenković.

"U narednih petnaestak dana nemamo mečeve Regionalne i domaće lige, već samo susrete sa Pro Rekom. Zato ćemo celokupan period iskoristiti da se vratimo u ritam treninga, kako bismo ponovo dostigli nivo igre, ponašanja, zalaganja samim tim i rezultatata na kome smo bili pre Nove godine", dodao je trener Partizana.

Milenković je pozvao sve ljubitelje vaterpola da dođu na Banjicu i da pozdrave zvezde Pro Reka, ali i igrače koji su budućnost srpskog vaterpola.

"Sve najtalentovanije i najkvalitetnije što srpski klupski vaterpolo trenutno se dobrim delom nalazi u Partizanu. Tim momcima je potrebna podrška, a ovo je sjajna prilika da se dokažu, da daju sve od sebe. O ulozi favorita nema potrebe da pričamo. Ekipa Pro Reka je znatno ispred nas, ali mi ćemo se truditi da damo sve od sebe i da dodjemo do rezultata koji bi bio prihvatljiv da deca koja igraju u Partizanu dobiju dodatni motiv i sazreju za izazove koji nam slede", rekao je Milenković.

Utakmica je na programu u sredu od 18.30.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar