Хоће ли бити гријања догодине?

Ни на данашњој сједници бањалучке градске скупштине нису направљени помаци у вези са рјешавањем судбине Топлане у Бања Луци. Постоји више опција, али су све подједнако лоше.

Република Српска 06.02.2017 | 16:20
Хоће ли бити гријања догодине?
Приједлог Европске банке за обнову и развој о којем се навелико причало, сада је у другом плану, јер је заједнички оцијењен као лошије рјешење, тврди Игор Радојичић. Тражи се мање лоше, а оно између осталог подразумијева дрво умјесто мазута. Смјена руководства, односно директора Миће Миловановића изгледа да је тренутно најмањи проблем. Највећи је што нико не жели да улази у предузеће које је дужно 85 милиона марака.

Најбоље од најгорих рјешења је кредит, односно зајам, кажу у СДС-у.

ПДП је тражио да буде скинута одредба по којој градоначелник може да улази у директне договоре. Траже и тематску сједницу у вези са Топланом.

Велика полемика се водила и о количини мазута који је до сада набављен, посебно ономе који је у Топлану почео да улази од 13. јануара.

Градске власти ће, како је рекао градоначелник, покушати „да улове" ову грађевинску сезону, до априла ће завршити све припреме како би се тада могло нешто радити, па да наредна грејна сезона дочека ново постројење. Ако се то пропусти - ништа од наредне сезоне гријања.

(БН телевизија)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

007

06.02.2017 15:24

Који је % наплативости,те ко су највећи дужници?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

06.02.2017 18:22

Ово је највеци проблем града. А то сто пуковник с војном пензијом из Србије и добром платом као начелник инспекције, а успут и то му мало па прима и борачки додатак неки Кецман, велики кадар, па сестре Савић све неке шефице њих три, па цијепање служби по жељи саобраћајног инжињера и великог менаџера, мешетара, па начелник стамбено комуналног одјељења који је радио и прије послове супротно закону о државним службеницима, Послови љубавница, родбинских и других комбинација. Какво мешетарење није забиљежено у градској управи од рата наовамо...А највећи пробелем је наравно Топлана... Има тога још. Али ко још слуша истину. Битна је халабука....

Name

Покрет за Бањалуку

07.02.2017 11:23

Нова одборницка група у Скупстини Бањалуке це бити Радојицева екипа да има сигурне гласове и своју вецину. Предводице је,некада, најзесци опозиционар Талиц Зоран коага гура Рисо Тропик и Лубуриц Идеал Петрол. Мало припомогне и Нова Банка са мјесецним уговором. Ето засто је Цавиц изгубио кад је имао такве крај себе. Људи се данас продакју за мале паре. Радојициц је купио пола опозиције.

Name

МАСКЕ СУ ПАЛЕ

07.02.2017 13:18

Па не може Лубурић и Радовић све финансирати. Никола Дроњак одлучи се: јел финансира Драшка Станивуковића као што нам причаш када њега нема или финансира Зорана Талића? Поздрав из Трећег Блока

Name

Опозиционар

06.02.2017 20:10

Гледам вецерас Зорана Талица како хвали Радојицица и не могу да вјерујем како је промијенио плоцу. Изгледа да је истина да га је Игор Радојициц водио у Бец и да су тамо договорили да напусти ПДП и формира клуб папака Покрет за Бањалуку. Срамота. А био је највеци опозиционар а сад це бити нови Стевандиц. Средјен му посао и одмах прелази у у резим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брабоњак

06.02.2017 21:53

П.С. Никола Дроњак не зелимо те у ДНС-у, дзаба договарас и тргујес са Будом Балабаном!

Name

Глас разума

06.02.2017 22:02

Реце Никола Дроњак бивси Додиков фаворит и Бивсе Додиково топовско дјуле. Када га Додо отпили оде у зестоке опозиционаре и постаде неције друго "топовско дјуле"!

Name

Путву Беч

07.02.2017 09:24

ДНС је најозбиљнија странка и било би нам драго да Талиц Зоран предје код нас јер је конструктиван и вриједан,али он це са градонацелником Игором. И позитивно је сто га је Радојициц водио у Бец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сувајац

07.02.2017 10:58

Знаци истина је да је Талица купио Радојиц? То му је крај каријере. Ал бар це имати времена да заврси дрзавни факултет

Name

пендула

07.02.2017 10:58

Није ни ова зима просла а ви прицате о гријању за следецу зиму сваста

ОДГОВОРИТЕ