Hoće li biti grijanja dogodine?

Ni na današnjoj sjednici banjalučke gradske skupštine nisu napravljeni pomaci u vezi sa rješavanjem sudbine Toplane u Banja Luci. Postoji više opcija, ali su sve podjednako loše.

Republika Srpska 06.02.2017 | 16:20
Hoće li biti grijanja dogodine?
Prijedlog Evropske banke za obnovu i razvoj o kojem se naveliko pričalo, sada je u drugom planu, jer je zajednički ocijenjen kao lošije rješenje, tvrdi Igor Radojičić. Traži se manje loše, a ono između ostalog podrazumijeva drvo umjesto mazuta. Smjena rukovodstva, odnosno direktora Miće Milovanovića izgleda da je trenutno najmanji problem. Najveći je što niko ne želi da ulazi u preduzeće koje je dužno 85 miliona maraka.

Najbolje od najgorih rješenja je kredit, odnosno zajam, kažu u SDS-u.

PDP je tražio da bude skinuta odredba po kojoj gradonačelnik može da ulazi u direktne dogovore. Traže i tematsku sjednicu u vezi sa Toplanom.

Velika polemika se vodila i o količini mazuta koji je do sada nabavljen, posebno onome koji je u Toplanu počeo da ulazi od 13. januara.

Gradske vlasti će, kako je rekao gradonačelnik, pokušati „da ulove" ovu građevinsku sezonu, do aprila će završiti sve pripreme kako bi se tada moglo nešto raditi, pa da naredna grejna sezona dočeka novo postrojenje. Ako se to propusti - ništa od naredne sezone grijanja.

(BN televizija)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

007

06.02.2017 15:24

Koji je % naplativosti,te ko su najveći dužnici?

ODGOVORITE
Name

sova

06.02.2017 18:22

Ovo je najveci problem grada. A to sto pukovnik s vojnom penzijom iz Srbije i dobrom platom kao načelnik inspekcije, a usput i to mu malo pa prima i borački dodatak neki Kecman, veliki kadar, pa sestre Savić sve neke šefice njih tri, pa cijepanje službi po želji saobraćajnog inžinjera i velikog menadžera, mešetara, pa načelnik stambeno komunalnog odjeljenja koji je radio i prije poslove suprotno zakonu o državnim službenicima, Poslovi ljubavnica, rodbinskih i drugih kombinacija. Kakvo mešetarenje nije zabilježeno u gradskoj upravi od rata naovamo...A najveći probelem je naravno Toplana... Ima toga još. Ali ko još sluša istinu. Bitna je halabuka....

Name

Pokret za Banjaluku

07.02.2017 11:23

Nova odbornicka grupa u Skupstini Banjaluke ce biti Radojiceva ekipa da ima sigurne glasove i svoju vecinu. Predvodice je,nekada, najzesci opozicionar Talic Zoran koaga gura Riso Tropik i Luburic Ideal Petrol. Malo pripomogne i Nova Banka sa mjesecnim ugovorom. Eto zasto je Cavic izgubio kad je imao takve kraj sebe. Ljudi se danas prodakju za male pare. Radojicic je kupio pola opozicije.

Name

MASKE SU PALE

07.02.2017 13:18

Pa ne može Luburić i Radović sve finansirati. Nikola Dronjak odluči se: jel finansira Draška Stanivukovića kao što nam pričaš kada njega nema ili finansira Zorana Talića? Pozdrav iz Trećeg Bloka

Name

Opozicionar

06.02.2017 20:10

Gledam veceras Zorana Talica kako hvali Radojicica i ne mogu da vjerujem kako je promijenio plocu. Izgleda da je istina da ga je Igor Radojicic vodio u Bec i da su tamo dogovorili da napusti PDP i formira klub papaka Pokret za Banjaluku. Sramota. A bio je najveci opozicionar a sad ce biti novi Stevandic. Sredjen mu posao i odmah prelazi u u rezim.

ODGOVORITE
Name

Brabonjak

06.02.2017 21:53

P.S. Nikola Dronjak ne zelimo te u DNS-u, dzaba dogovaras i trgujes sa Budom Balabanom!

Name

Glas razuma

06.02.2017 22:02

Rece Nikola Dronjak bivsi Dodikov favorit i Bivse Dodikovo topovsko djule. Kada ga Dodo otpili ode u zestoke opozicionare i postade necije drugo "topovsko djule"!

Name

Putvu Beč

07.02.2017 09:24

DNS je najozbiljnija stranka i bilo bi nam drago da Talic Zoran predje kod nas jer je konstruktivan i vrijedan,ali on ce sa gradonacelnikom Igorom. I pozitivno je sto ga je Radojicic vodio u Bec.

ODGOVORITE
Name

suvajac

07.02.2017 10:58

Znaci istina je da je Talica kupio Radojic? To mu je kraj karijere. Al bar ce imati vremena da zavrsi drzavni fakultet

Name

pendula

07.02.2017 10:58

Nije ni ova zima prosla a vi pricate o grijanju za sledecu zimu svasta

ODGOVORITE