Не вјерујем онима што штите Албанце

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да не вјерује Албанцима на Косову и Метохији, али ни онима који их штите, те истакао да је смисао приче у вези са формирањем Заједнице српских општина и моста у Косовској Митровици да се из бриселског дијалога избаци Београд.

Србија 06.02.2017 | 13:27
Не вјерујем онима што штите Албанце
"Не верујем им ништа. Они хоће да направе Заједницу српских општина, а да од тога направе невладину организацију која ће да пушта грамофонске плоче. То је смисао целе њихове приче. Зато су они све ово радили да би избацили Београд и да би могли да кажу да могу то да ураде без Београда и да могу да нађу неког другог", рекао је Вучић.

Он је рекао новинарима да је смисао приче у томе како да "извргну руглу све оно што је потписано прије четири године".

"Унапред кажем да не верујем ни њима, нити онима који их штите", истакао је премијер Србије.

Вучић је нагласио да би сутра требало да почне изградња комплетног комплекса на мосту у Митровици, са жардињерама и свим што је неопходно Србима у сјеверној Митровици, у складу са договорима који су постигнути.

"Чуди ме што то није завршено када је исти такав договор постигнут још у децембру прошле године, а прије неколико дана у Бриселу понуђен је исти папир", додао је Вучић.

Он је рекао да би волио да "они који паметују и говоре о томе како су Срби попустили", своје јунаштво покажу стварним дјелима на Косову и Метохији, а не да не знају ниједно српско село.

Премијер Србије каже да је сачуван мир, а да истовремено Срби имају све што су жељели, односно заштићену улицу Краља Петра у Косовској Митровици.

Вучић је навео да још није чуо ко је крив и одговоран за кршење правила и процедура, о чему су се Београд и Приштина договорили у Бриселу.

"Ја их чекам да кажу да сам нешто слагао и да нисам рекао истину. Али, као што видите нико из целе ЕУ не може да каже да нисам рекао истину. А још добар део детаља нисам изговорио пред грађанима Србије, зато што држим до договора који смо у Бриселу направили", истакао је Вучић.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

цобер

06.02.2017 12:42

Мене живо интересује да ли су све улице овако заштичене ко ова улица???????????????А то о искључењу БГ из разговора је још бољеОставите тамо народ који живи нек сједне са сусједима и договори се а а ко не иде нек онда тражи помоч БГ, јер на крају крајева онај јадни народ доле живи и не покушавајте неке своје болесне амбиције да ријешавате преко леђа тог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ КОМУНИСТА

06.02.2017 13:02

Ја теби ништа невјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјекна

06.02.2017 17:17

Ни ја.

Name

цвијет

06.02.2017 13:06

Засто Вуциц има овако лосе мисљење о Албанцима цији је и он премијер,ако је вјровати српском уставу да је Косово део Србије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

цобер

06.02.2017 13:18

Прво теби нико не вјерујеДруго може ли премијеру како да се у Србији оснују заједнице бошњачких .мађарских албанских општина??????????на истим основама ни мање ни више сваком исто.????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

комедија

06.02.2017 19:06

Само да велики брат окрене главу и да вас остави па це те све добити.

Name

пиргави

07.02.2017 07:13

Прогонили сте Србе из Федерације док их нисте свели на минимум минимума а и оно мало сто је остало не смије гласно дисати а камоли оснивати заједицу или удрузење.

Name

родјо

06.02.2017 18:17

Залосно или смијесно ако је истина???, Ста сам цуо јуце од једног Србина са Косова, Реце ми, да се у Нис и околину доселило се око 35000 Срба,али и 11000 сиптара???

ОДГОВОРИТЕ