Ne vjerujem onima što štite Albance

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne vjeruje Albancima na Kosovu i Metohiji, ali ni onima koji ih štite, te istakao da je smisao priče u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština i mosta u Kosovskoj Mitrovici da se iz briselskog dijaloga izbaci Beograd.

Srbija 06.02.2017 | 13:27
Ne vjerujem onima što štite Albance
"Ne verujem im ništa. Oni hoće da naprave Zajednicu srpskih opština, a da od toga naprave nevladinu organizaciju koja će da pušta gramofonske ploče. To je smisao cele njihove priče. Zato su oni sve ovo radili da bi izbacili Beograd i da bi mogli da kažu da mogu to da urade bez Beograda i da mogu da nađu nekog drugog", rekao je Vučić.

On je rekao novinarima da je smisao priče u tome kako da "izvrgnu ruglu sve ono što je potpisano prije četiri godine".

"Unapred kažem da ne verujem ni njima, niti onima koji ih štite", istakao je premijer Srbije.

Vučić je naglasio da bi sutra trebalo da počne izgradnja kompletnog kompleksa na mostu u Mitrovici, sa žardinjerama i svim što je neophodno Srbima u sjevernoj Mitrovici, u skladu sa dogovorima koji su postignuti.

"Čudi me što to nije završeno kada je isti takav dogovor postignut još u decembru prošle godine, a prije nekoliko dana u Briselu ponuđen je isti papir", dodao je Vučić.

On je rekao da bi volio da "oni koji pametuju i govore o tome kako su Srbi popustili", svoje junaštvo pokažu stvarnim djelima na Kosovu i Metohiji, a ne da ne znaju nijedno srpsko selo.

Premijer Srbije kaže da je sačuvan mir, a da istovremeno Srbi imaju sve što su željeli, odnosno zaštićenu ulicu Kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici.

Vučić je naveo da još nije čuo ko je kriv i odgovoran za kršenje pravila i procedura, o čemu su se Beograd i Priština dogovorili u Briselu.

"Ja ih čekam da kažu da sam nešto slagao i da nisam rekao istinu. Ali, kao što vidite niko iz cele EU ne može da kaže da nisam rekao istinu. A još dobar deo detalja nisam izgovorio pred građanima Srbije, zato što držim do dogovora koji smo u Briselu napravili", istakao je Vučić.

(Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

cober

06.02.2017 12:42

Mene živo interesuje da li su sve ulice ovako zaštičene ko ova ulica???????????????A to o isključenju BG iz razgovora je još boljeOstavite tamo narod koji živi nek sjedne sa susjedima i dogovori se a a ko ne ide nek onda traži pomoč BG, jer na kraju krajeva onaj jadni narod dole živi i ne pokušavajte neke svoje bolesne ambicije da riješavate preko leđa tog naroda.

ODGOVORITE
Name

BL KOMUNISTA

06.02.2017 13:02

Ja tebi ništa nevjerujem.

ODGOVORITE
Name

Djekna

06.02.2017 17:17

Ni ja.

Name

cvijet

06.02.2017 13:06

Zasto Vucic ima ovako lose misljenje o Albancima ciji je i on premijer,ako je vjrovati srpskom ustavu da je Kosovo deo Srbije?

ODGOVORITE
Name

cober

06.02.2017 13:18

Prvo tebi niko ne vjerujeDrugo može li premijeru kako da se u Srbiji osnuju zajednice bošnjačkih .mađarskih albanskih opština??????????na istim osnovama ni manje ni više svakom isto.????????

ODGOVORITE
Name

komedija

06.02.2017 19:06

Samo da veliki brat okrene glavu i da vas ostavi pa ce te sve dobiti.

Name

pirgavi

07.02.2017 07:13

Progonili ste Srbe iz Federacije dok ih niste sveli na minimum minimuma a i ono malo sto je ostalo ne smije glasno disati a kamoli osnivati zajedicu ili udruzenje.

Name

rodjo

06.02.2017 18:17

Zalosno ili smijesno ako je istina???, Sta sam cuo juce od jednog Srbina sa Kosova, Rece mi, da se u Nis i okolinu doselilo se oko 35000 Srba,ali i 11000 siptara???

ODGOVORITE