Двоје мртвих и осам повријеђених

Двије старије особе смртно су страдале у пожару који је јутрос избио у небодеру у сарајевском насељу Алипашино Поље, потврдио је Ирфан Нефић, портпарол МУП-а КС.

Босна и Херцеговина 06.02.2017 | 11:30
Двоје мртвих и осам повријеђених
Из КС је потврђено да су смртно страдале двије старије особе, а идентитет особа и њихова старост биће саопштени након увиђаја.

Три екипе Хитне помоћи КС-а се налазе на лицу мјеста и указују помоћ повријеђенима. Према ријечима портпарола Хитне помоћи
повријеђено је шест до осам особа које су се отровале угљенмониксидом.

Пожар који је јутрос избио на 11. спрату зграде у сарајевском насељу Алипашино Поље је локализован, потврђено је из Професионалне ватрогасне бригаде Кантона Сарајево.

Узрок пожара је експлозије плинске бонске у једном од станова у улици Гетеова 2 који се проширао и на други стан.

Према ријечима очевидаца једна женска особа је након експлозије изашла на прозор и почела тражити помоћ.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево казали су да је једна жена хитно пребачена у Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

Након гашења пожара у стану су пронађена тијела мушкарца и жене.

Подсјећамо, пожар је избио јутрос око 8:55 сати у Ц-фази на Алипашином Пољу.

(Клиx.ба)
(Фото: Клиx.ба)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Џалалабад

06.02.2017 09:07

То ти је кад у стану држиш складиште НУС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

06.02.2017 09:49

Иди лечи се !

Name

ре нн

06.02.2017 10:36

Прије бих рекао да је то теби потребно. Шта је плинска боца, већ неексплодирано средство које кад експлодита направи белај.

Name

цвијет

06.02.2017 09:11

Није ни цудо,сељацине нахрлиле у станове,мисле да су им то стале,дрва цијепају на балконима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

06.02.2017 09:54

Како Вас није срамота Бога и народа, у питању су старије особе. А дрва цијепају вјероватно зато што је даљинско гријање"јако добро". Покој души страдалим, не дао Бог ником никакве несреће.

Name

никица

06.02.2017 10:03

Ницијој несреци нетреба се радовати, али свака се скола плаца.

Name

тузно

06.02.2017 14:42

Те плинске боце често експлодирају, не ради се контрола, атест, пуни ко стигне. Сјецам се да се осамдесетих то могло напунити само у старој сарајевској плинари, гдје ураде контролу боце и остало, а сада нема више контроле. Узас! Туга! Сауцесце породицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

06.02.2017 16:35

Плинске боце готово никад не експлодирају, када експлодирају долази до стравицног униставања и пола ове зграде би се срусило. Не експлодира плинска боца вец плин који неконтролисано цури, те у садејству и комбинацији са кисеоником прави експлозивну смесу гдје је довољан најмањи извор топлоте или ватре и долази до експлозије и позара. Зато људи строги опрез са плином. Зао ми је несретних старих људи, поцивајте у миру а повриједјенима сто прије да оздраве. И не веселите се несретници тудјој несреци, нема вецег гријеха.