Dvoje mrtvih i osam povrijeđenih

Dvije starije osobe smrtno su stradale u požaru koji je jutros izbio u neboderu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, potvrdio je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

Bosna i Hercegovina 06.02.2017 | 11:30
Dvoje mrtvih i osam povrijeđenih
Iz KS je potvrđeno da su smrtno stradale dvije starije osobe, a identitet osoba i njihova starost biće saopšteni nakon uviđaja.

Tri ekipe Hitne pomoći KS-a se nalaze na licu mjesta i ukazuju pomoć povrijeđenima. Prema riječima portparola Hitne pomoći
povrijeđeno je šest do osam osoba koje su se otrovale ugljenmoniksidom.

Požar koji je jutros izbio na 11. spratu zgrade u sarajevskom naselju Alipašino Polje je lokalizovan, potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Uzrok požara je eksplozije plinske bonske u jednom od stanova u ulici Geteova 2 koji se proširao i na drugi stan.

Prema riječima očevidaca jedna ženska osoba je nakon eksplozije izašla na prozor i počela tražiti pomoć.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su da je jedna žena hitno prebačena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Nakon gašenja požara u stanu su pronađena tijela muškarca i žene.

Podsjećamo, požar je izbio jutros oko 8:55 sati u C-fazi na Alipašinom Polju.

(Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Džalalabad

06.02.2017 09:07

To ti je kad u stanu držiš skladište NUS-a.

ODGOVORITE
Name

nn

06.02.2017 09:49

Idi leči se !

Name

re nn

06.02.2017 10:36

Prije bih rekao da je to tebi potrebno. Šta je plinska boca, već neeksplodirano sredstvo koje kad eksplodita napravi belaj.

Name

cvijet

06.02.2017 09:11

Nije ni cudo,seljacine nahrlile u stanove,misle da su im to stale,drva cijepaju na balkonima.

ODGOVORITE
Name

Saša

06.02.2017 09:54

Kako Vas nije sramota Boga i naroda, u pitanju su starije osobe. A drva cijepaju vjerovatno zato što je daljinsko grijanje"jako dobro". Pokoj duši stradalim, ne dao Bog nikom nikakve nesreće.

Name

nikica

06.02.2017 10:03

Nicijoj nesreci netreba se radovati, ali svaka se skola placa.

Name

tuzno

06.02.2017 14:42

Te plinske boce često eksplodiraju, ne radi se kontrola, atest, puni ko stigne. Sjecam se da se osamdesetih to moglo napuniti samo u staroj sarajevskoj plinari, gdje urade kontrolu boce i ostalo, a sada nema više kontrole. Uzas! Tuga! Saucesce porodicama

ODGOVORITE
Name

BL

06.02.2017 16:35

Plinske boce gotovo nikad ne eksplodiraju, kada eksplodiraju dolazi do stravicnog unistavanja i pola ove zgrade bi se srusilo. Ne eksplodira plinska boca vec plin koji nekontrolisano curi, te u sadejstvu i kombinaciji sa kiseonikom pravi eksplozivnu smesu gdje je dovoljan najmanji izvor toplote ili vatre i dolazi do eksplozije i pozara. Zato ljudi strogi oprez sa plinom. Zao mi je nesretnih starih ljudi, pocivajte u miru a povrijedjenima sto prije da ozdrave. I ne veselite se nesretnici tudjoj nesreci, nema veceg grijeha.