Најбољи дани за мјерење

Свакодневно мерење негативно утиче на нас, чинећи нас нервозним и нерасположеним ако је број већи него што желимо. Стручњаци предлажу да се мерите два пута недељно, најбоље петком и недељом.

Здравље 06.02.2017 | 09:16
Најбољи дани за мјерење
Свакодневно мерење негативно утиче на нас, чинећи нас нервозним и нерасположеним ако је број већи него што желимо. Стручњаци предлажу да се мерите два пута недељно, најбоље петком и недељом

У жељи да што пре ослабе и не дозволе себи ни тренутак опуштања, многи се мере сваки дан. И греше, јер свакодневно мерење негативно утиче на нас, чинећи нас нервозним и нерасположеним ако је број већи него што желимо. Тежина варира за килограм или два у зависности од тога да ли смо претходни дан јели храну пуну соли која је магнет за воду, па вага може да покаже већу тежину од стварне. Код жена, тежина зависи и од менструалног циклуса.

Стручњаци зато предлажу да се мерите два пута недељно, најбоље петком и недељом. Ако је бројка коју видите у петак задовољавајућа, моћи ћете да се опустите за викенд. у супротном, натераће вас да припазите јер знате да вас чека провера за два дана. Такође, мерите се без одеће, најбоље ујутру, и увек ставите вагу на исто место.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар