Видео - Холивудска прича: Пол Пирс се "исписао" у Бостону...!

Легенда Бостон Селтикса Пол Пирс вратио се у ТД Гарден и на месту где је остварио своје снове ставио је тачку на блиставу каријеру.

Кошарка 06.02.2017 | 14:15
Видео - Холивудска прича: Пол Пирс се "исписао" у Бостону...!
Током 18 година НБА каријере Пирс није напустио ТД Гарден без поена, мало је недостајало да се 5. фебруара, на годишњицу његовог првог меча у стартној постави, то догоди први пут, а онда је 11 секунди пре краја меча урадио оно што најбоље зна – убацио тројку.

Навијачи Селтикса се вероватно никад у животу нису обрадовали тако једном кошу противника на њиховом паркету, а посебно нису пали у делиријум због тога.

Пирс је тако на бајковит начин завршио своју филмску причу када су у питању Селтикси, тим с којим је 2008. освојио једину НБА титулу у каријери.

"Драго ми је што се завршили на овај начин. На крају могу да кажем да сам постигао последњи кош", рекао је Пирс који је био на клупи све време осим уводних пет минута када му је тренер Док Риверс омогућио да добије овације својих бостонских фанова.

Риверс је добро игнорисао повике са трибина да га врати на паркет, све до последњих тренутака када му је омогућио опроштај од Бостона.

"То је могуће само овде. За Пола је било савршено", рекао је Риверс.

Првих 15 година каријере је провео у дресу Селтикса, чији је други најбољи стрелац свих времена иза Џона Хавличека. Пирс има 39 година, ове сезоне је наступио у свега 12 утакмица, али није био на паркету од 31. децембра.

"Прво сам питао тим да ли да Пирс почне утакмицу, а они су ме погледали у смислу: "Какво глупо питање". Мислим да је био ред да прво питам њих. Они су желели да почне утакмицу, што мислим да је сјајно. Онда сам отишао до Пола и он је оклевао. Није био сигуран да ли би требало. Али је пристао. Тренирао је мало јуче што му је било тешко", рекао је Риверс.

Пирс је раније најавио да ће се пензионисати на крају сезоне.

"Сјајан осећај. Драго ми је што ми је Док омогућио још једном да заиграм, знајући да ми је ово прва утакмица као играчу у Бостон Гардену. То је част за мене. Пре 18 година сам први пут почео меч у стартној петорци, а ево 2017. стављам тачку у Гардену, крај каријере, последња утакмица на исти дан, врло иронично", закључио је Пирс.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар