Video - Holivudska priča: Pol Pirs se "ispisao" u Bostonu...!

Legenda Boston Seltiksa Pol Pirs vratio se u TD Garden i na mestu gde je ostvario svoje snove stavio je tačku na blistavu karijeru.

Košarka 06.02.2017 | 14:15
Video - Holivudska priča: Pol Pirs se "ispisao" u Bostonu...!
Tokom 18 godina NBA karijere Pirs nije napustio TD Garden bez poena, malo je nedostajalo da se 5. februara, na godišnjicu njegovog prvog meča u startnoj postavi, to dogodi prvi put, a onda je 11 sekundi pre kraja meča uradio ono što najbolje zna – ubacio trojku.

Navijači Seltiksa se verovatno nikad u životu nisu obradovali tako jednom košu protivnika na njihovom parketu, a posebno nisu pali u delirijum zbog toga.

Pirs je tako na bajkovit način završio svoju filmsku priču kada su u pitanju Seltiksi, tim s kojim je 2008. osvojio jedinu NBA titulu u karijeri.

"Drago mi je što se završili na ovaj način. Na kraju mogu da kažem da sam postigao poslednji koš", rekao je Pirs koji je bio na klupi sve vreme osim uvodnih pet minuta kada mu je trener Dok Rivers omogućio da dobije ovacije svojih bostonskih fanova.

Rivers je dobro ignorisao povike sa tribina da ga vrati na parket, sve do poslednjih trenutaka kada mu je omogućio oproštaj od Bostona.

"To je moguće samo ovde. Za Pola je bilo savršeno", rekao je Rivers.

Prvih 15 godina karijere je proveo u dresu Seltiksa, čiji je drugi najbolji strelac svih vremena iza Džona Havličeka. Pirs ima 39 godina, ove sezone je nastupio u svega 12 utakmica, ali nije bio na parketu od 31. decembra.

"Prvo sam pitao tim da li da Pirs počne utakmicu, a oni su me pogledali u smislu: "Kakvo glupo pitanje". Mislim da je bio red da prvo pitam njih. Oni su želeli da počne utakmicu, što mislim da je sjajno. Onda sam otišao do Pola i on je oklevao. Nije bio siguran da li bi trebalo. Ali je pristao. Trenirao je malo juče što mu je bilo teško", rekao je Rivers.

Pirs je ranije najavio da će se penzionisati na kraju sezone.

"Sjajan osećaj. Drago mi je što mi je Dok omogućio još jednom da zaigram, znajući da mi je ovo prva utakmica kao igraču u Boston Gardenu. To je čast za mene. Pre 18 godina sam prvi put počeo meč u startnoj petorci, a evo 2017. stavljam tačku u Gardenu, kraj karijere, poslednja utakmica na isti dan, vrlo ironično", zaključio je Pirs.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar