Видео - КАН: Камерун преокретом у 89' до крова Африке!

Фудбалери Камеруна пети пут су постали шампиони Африке, први пут још од 2002. године. Камерун је најбољи у Африци! Узбудљиво финале решено головима резервиста. Египат водио, али изгубио.

Фудбал 06.02.2017 | 09:30
Видео - КАН: Камерун преокретом у 89' до крова Африке!
"Непобедиви лавови" су у финалу у престоници Габона Либервилу надиграли најтрофејинији тим "црног континента" Египат са 2:1 после преокрета.

Седмоструки освајачи Купа афричких нација (КАН) "фараони" су повели у 25. минуту после сјајне комбинације двојице Мохамеда, Салаха и Елненија, те водили до последњих пола сата игре.

Камерун преузима иницијативу у другом полувремену, стезао је обруч око казненог простора Египта, да би коначно изједначио у 60. минуту.

Бенџамин Муканђо убацује са леве стране лопту на петерац где фантастично скаче Николас Нкулу и главом погађа доњи дени угао за 1:1.

Очекивао се продужетак на Ангонђе стадиону, када је у 89. минуту Винсент Абубакар користи невероватну грешку дефанзиваца ривала и између двојица лопту шаље у даљи угао за велико славље "Непобедивих лавова".



У финалу Афричког купа нација, екипа коју са купе води белгијски тренер Хуго Брос савладала је Египат 2:1, иако је на полувремену губила.

Головима резервиста, "лавови" су стигли до победе и тако освојили пехар који су претходно подизали 1984, 1988, 2000. и 2002.

Овај успех Камеруна је огроман, имајући у виду да је неколико одличних играча отказао учешће селектору уочи почетка турнира.

Селектор Египта, Аргентинац Ектор Купер, доживео је и трећи пораз у финалима великих турнира, пошто је претходно 1999. и 2000. године са Валенсијом изгубио од Реал Мадрида, па Бајерн Минхена у финалима Лиге шампиона.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар