Video - KAN: Kamerun preokretom u 89' do krova Afrike!

Fudbaleri Kameruna peti put su postali šampioni Afrike, prvi put još od 2002. godine. Kamerun je najbolji u Africi! Uzbudljivo finale rešeno golovima rezervista. Egipat vodio, ali izgubio.

Fudbal 06.02.2017 | 09:30
Video - KAN: Kamerun preokretom u 89' do krova Afrike!
"Nepobedivi lavovi" su u finalu u prestonici Gabona Libervilu nadigrali najtrofejiniji tim "crnog kontinenta" Egipat sa 2:1 posle preokreta.

Sedmostruki osvajači Kupa afričkih nacija (KAN) "faraoni" su poveli u 25. minutu posle sjajne kombinacije dvojice Mohameda, Salaha i Elnenija, te vodili do poslednjih pola sata igre.

Kamerun preuzima inicijativu u drugom poluvremenu, stezao je obruč oko kaznenog prostora Egipta, da bi konačno izjednačio u 60. minutu.

Bendžamin Mukanđo ubacuje sa leve strane loptu na peterac gde fantastično skače Nikolas Nkulu i glavom pogađa donji deni ugao za 1:1.

Očekivao se produžetak na Angonđe stadionu, kada je u 89. minutu Vinsent Abubakar koristi neverovatnu grešku defanzivaca rivala i između dvojica loptu šalje u dalji ugao za veliko slavlje "Nepobedivih lavova".



U finalu Afričkog kupa nacija, ekipa koju sa kupe vodi belgijski trener Hugo Bros savladala je Egipat 2:1, iako je na poluvremenu gubila.

Golovima rezervista, "lavovi" su stigli do pobede i tako osvojili pehar koji su prethodno podizali 1984, 1988, 2000. i 2002.

Ovaj uspeh Kameruna je ogroman, imajući u vidu da je nekoliko odličnih igrača otkazao učešće selektoru uoči početka turnira.

Selektor Egipta, Argentinac Ektor Kuper, doživeo je i treći poraz u finalima velikih turnira, pošto je prethodno 1999. i 2000. godine sa Valensijom izgubio od Real Madrida, pa Bajern Minhena u finalima Lige šampiona.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar