Побиједи ли Марин ле Пен - збогом ЕУ?

Лидерка крајње десничарске партије Национални фронт Марин ле Пен поновила је данас да ће, уколико буде изабрана за предсједницу државе, извести Француску из Европске уније и обновити франак као званичну валуту.

Свијет 05.02.2017 | 19:26
Побиједи ли Марин ле Пен - збогом ЕУ?
Марин ле Пен се обавезала на страначком скупу у Лиону да ће, ако буде предсједница, у року од шест мјесеци расписати референдум за излазак Француске из Европске уније, као и да ће преговарати о питањима као што су границе и валута.

Она је рекла да жели да Француска напусти интегрисане команде НАТО-а и да обезбиједи сопствену одбрану, преноси Бета.

Обећала је да ће, ако побиједи на изборима, искоријенити тероризам, као и да ће у Француској постојати "нулта толеранција" за делинквенте.

Према њеним ријечима, Француској пријете два тоталитаризма, један у форми економске глобализације а други у облику исламског фундаментализма.

Навела је да "економска и џихадистичка глобализација" узимају маха на француској територији.

Марин ле Пен је рекла да неке муслиманке покривених глава, џамије и молитве на улици представљају "неприхватљиву културну опасност" коју ниједан Француз, који држи до себе, не може да прихвати.

Лидерка Националног фронта је овог викенда у Лиону почела званичну кампању за предсједничке изборе који ће се одржати између 23. априла и 7. маја.

Судећи по анкетама, по којима је фаворит у првом кругу избора, Марин ле Пен није могла да изабере бољи тренутак за почетак кампање, наводе агенције.

Марин ле Пен овог прољећа ће се други пут кандидовати за предсједника Француске. Она је 2012. године заузела треће мјесто на изборима.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лоло

05.02.2017 20:55

Ја бих њу подрзао! Има добре меме а то знаци да је паметна.

ОДГОВОРИТЕ