Pobijedi li Marin le Pen - zbogom EU?

Liderka krajnje desničarske partije Nacionalni front Marin le Pen ponovila je danas da će, ukoliko bude izabrana za predsjednicu države, izvesti Francusku iz Evropske unije i obnoviti franak kao zvaničnu valutu.

Svijet 05.02.2017 | 19:26
Pobijedi li Marin le Pen - zbogom EU?
Marin le Pen se obavezala na stranačkom skupu u Lionu da će, ako bude predsjednica, u roku od šest mjeseci raspisati referendum za izlazak Francuske iz Evropske unije, kao i da će pregovarati o pitanjima kao što su granice i valuta.

Ona je rekla da želi da Francuska napusti integrisane komande NATO-a i da obezbijedi sopstvenu odbranu, prenosi Beta.

Obećala je da će, ako pobijedi na izborima, iskorijeniti terorizam, kao i da će u Francuskoj postojati "nulta tolerancija" za delinkvente.

Prema njenim riječima, Francuskoj prijete dva totalitarizma, jedan u formi ekonomske globalizacije a drugi u obliku islamskog fundamentalizma.

Navela je da "ekonomska i džihadistička globalizacija" uzimaju maha na francuskoj teritoriji.

Marin le Pen je rekla da neke muslimanke pokrivenih glava, džamije i molitve na ulici predstavljaju "neprihvatljivu kulturnu opasnost" koju nijedan Francuz, koji drži do sebe, ne može da prihvati.

Liderka Nacionalnog fronta je ovog vikenda u Lionu počela zvaničnu kampanju za predsjedničke izbore koji će se održati između 23. aprila i 7. maja.

Sudeći po anketama, po kojima je favorit u prvom krugu izbora, Marin le Pen nije mogla da izabere bolji trenutak za početak kampanje, navode agencije.

Marin le Pen ovog proljeća će se drugi put kandidovati za predsjednika Francuske. Ona je 2012. godine zauzela treće mjesto na izborima.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lolo

05.02.2017 20:55

Ja bih nju podrzao! Ima dobre meme a to znaci da je pametna.

ODGOVORITE