БЛ: Бобадиља у 94' за тријумф Аугзбурга!

Фудбалери Аугзбурга савладали су Вердер на свом терену са 3:2 у 19. колу Бундеслиге. Нема више таквих шпицева као што је Раул Бобадиља! Маестрална асистенција петом, па гол у 94. минуту! Аугзбург двапут губио од Вердера, али се победом удаљио од опасне зоне - 3:2.

Фудбал 05.02.2017 | 18:30
БЛ: Бобадиља у 94' за тријумф Аугзбурга!
Тим из Бремена је двапут испуштао предност и на крају забележио трећи пораз у низу, па се налази на 15. месту са 16 бодова, колико има и ХСВ који је у зони испадања.

Аугзбург је везао другу победу и попео се на 10. позицију са по шест победа и ремија, уз седам пораза.

Гебре-Селасије је довео свој тим у вођство у 26. минуту, а само два минута касније резултат је поравнао Шмидт. Гостујући фудбалери су поново имали гол предности пошто је у 65. минуту Крузе искористио пенал.

Ипшак, такав резултат на семафору је стајао само до 79. минута, Аугзбург је изједначио још једном и то преко Ја-Чеола. Тачку на меч је у судијској надокнади времена ставио Бобадиља – 3:2.

Српски фудбалер Гојко Качар у игру је за победнички тим ушао уместо Алтинтопа у 53. минуту, а на другој страни је Милош Вељковић одиграо цео меч.

Упамтили су га навијачи Партизана, вала ће га сањати и присталице Вердера. А много већи клубови од Аугзбурга могу само да гледају и питају се кад ће они имати нападача какав је Раул Бобадиља!

Тај ванвременски мајстор фудбала, способан да даје голове, разиграва екипу, „носи“ по двојицу на леђима био је јунак претпоследњег сусрета 19. кола Бундеслиге, пошто је у четвртом минуту надокнаде времена бацио у транс публику на ВВК арени. Његовим поготком Аугзбург је, после драматичног меча у коме је двапут губио, шчепао тријумф - 3:2.

Бобадиља је на асистенцију Корејца Ја Чеола Коа - 11 минута пре краја поравнао на 2:2 - постигао тек трећи гол у сезони, обележеној повредама (најпре раме, па лист), толико битан, јер је домаћин побегао из опасне зоне и у њој оставио госте из Бремена.

Зелени су двапут водили, али нису били бољи тим. Напротив, пре него што је Габре Селасијесавладао Марвина Хица Аугзбург је деловао опасније, претећи преко Раула Бобадиље и Халила Алтинтопа. А онда је погодак левог спољњег пресекао иницијативу домаћина и чинило се да је Вердер на добром путу да после пораза од реално далеко квалитетнији тимова као што су Борусија из Дортмунда и Бајерн стигне до прве победе у 2017. У том тренутку је постао екипа са најдужим низом у Бундеслиги кад је реч о броју узастопних утакмица на којима је постизао гол (18).

Аугзбург је узвратио већ у првом следећем опасном нападу. Фантастично проигравање петом снажног Раула Бобадиље искористио је летошњи новајлија из Хофенхајма Џонатан Шмит закуцавши лопту у мрежу и тад је деловало да се домаћин враћа у игру.

А онда, потпуно лудило у другом делу. Најпре једанаестерац који је скривио Аустријанац Мартин Хинтерегер, над Сержом Гнабријем, а Макс Крузе показао како се пуцају пенали (свих осам у бундеслигашкој каријери је искористио), па је онда Амеирканац Јохансон имао зицер за 3:1 и - како то обично бива - казна је била брутална.

Џелат - Раул Бобадиља!

Милош Вељковић је 90 минута одиграо за Вердер на позицији штопера (зарадио жути картон у 87 минуту), док је Гојко Качар у 53. минуту добио шансу у дресу Аугзбурга.

БУНДЕСЛИГА - 19. КОЛО

Петак:

Хамбургер - Леверкузен 1:0 (0:0)
/Пападопулос 76/

Субота:

Бајерн - Шалке 1:1 (1:1)
/Левандовски 9 - Налдо 13/

Менхенгладбах - Фрајбург 3:0 (0:0)
/Штиндл 72, Рафаел 78, Херман 90+2/

Херта - Инголштат 1:0 (1:0)
/Харагучи 2/

Келн - Волфзбург 1:0 (0:0)
/Модест 81/

Хофенхајм - Мајнц 4:0 (1:0)
/Ут 5, Терацино 81, Салаи 85, 90+1/

Дортмунд - РБ Лајпциг 1:0 (1:0)
/Обамејан 35/

Недеља:

Аугзбург - Вердер 3:2 (1:1)
/Шмид 28, Ко 79, Бобадиља 90+4 - Селасије 26, Крузе 65 пен/

17.30: Ајнтрахт - Дармштат

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар