BL: Bobadilja u 94' za trijumf Augzburga!

Fudbaleri Augzburga savladali su Verder na svom terenu sa 3:2 u 19. kolu Bundeslige. Nema više takvih špiceva kao što je Raul Bobadilja! Maestralna asistencija petom, pa gol u 94. minutu! Augzburg dvaput gubio od Verdera, ali se pobedom udaljio od opasne zone - 3:2.

Fudbal 05.02.2017 | 18:30
BL: Bobadilja u 94' za trijumf Augzburga!
Tim iz Bremena je dvaput ispuštao prednost i na kraju zabeležio treći poraz u nizu, pa se nalazi na 15. mestu sa 16 bodova, koliko ima i HSV koji je u zoni ispadanja.

Augzburg je vezao drugu pobedu i popeo se na 10. poziciju sa po šest pobeda i remija, uz sedam poraza.

Gebre-Selasije je doveo svoj tim u vođstvo u 26. minutu, a samo dva minuta kasnije rezultat je poravnao Šmidt. Gostujući fudbaleri su ponovo imali gol prednosti pošto je u 65. minutu Kruze iskoristio penal.

Ipšak, takav rezultat na semaforu je stajao samo do 79. minuta, Augzburg je izjednačio još jednom i to preko Ja-Čeola. Tačku na meč je u sudijskoj nadoknadi vremena stavio Bobadilja – 3:2.

Srpski fudbaler Gojko Kačar u igru je za pobednički tim ušao umesto Altintopa u 53. minutu, a na drugoj strani je Miloš Veljković odigrao ceo meč.

Upamtili su ga navijači Partizana, vala će ga sanjati i pristalice Verdera. A mnogo veći klubovi od Augzburga mogu samo da gledaju i pitaju se kad će oni imati napadača kakav je Raul Bobadilja!

Taj vanvremenski majstor fudbala, sposoban da daje golove, razigrava ekipu, „nosi“ po dvojicu na leđima bio je junak pretposlednjeg susreta 19. kola Bundeslige, pošto je u četvrtom minutu nadoknade vremena bacio u trans publiku na VVK areni. Njegovim pogotkom Augzburg je, posle dramatičnog meča u kome je dvaput gubio, ščepao trijumf - 3:2.

Bobadilja je na asistenciju Korejca Ja Čeola Koa - 11 minuta pre kraja poravnao na 2:2 - postigao tek treći gol u sezoni, obeleženoj povredama (najpre rame, pa list), toliko bitan, jer je domaćin pobegao iz opasne zone i u njoj ostavio goste iz Bremena.

Zeleni su dvaput vodili, ali nisu bili bolji tim. Naprotiv, pre nego što je Gabre Selasijesavladao Marvina Hica Augzburg je delovao opasnije, preteći preko Raula Bobadilje i Halila Altintopa. A onda je pogodak levog spoljnjeg presekao inicijativu domaćina i činilo se da je Verder na dobrom putu da posle poraza od realno daleko kvalitetniji timova kao što su Borusija iz Dortmunda i Bajern stigne do prve pobede u 2017. U tom trenutku je postao ekipa sa najdužim nizom u Bundesligi kad je reč o broju uzastopnih utakmica na kojima je postizao gol (18).

Augzburg je uzvratio već u prvom sledećem opasnom napadu. Fantastično proigravanje petom snažnog Raula Bobadilje iskoristio je letošnji novajlija iz Hofenhajma Džonatan Šmit zakucavši loptu u mrežu i tad je delovalo da se domaćin vraća u igru.

A onda, potpuno ludilo u drugom delu. Najpre jedanaesterac koji je skrivio Austrijanac Martin Hintereger, nad Seržom Gnabrijem, a Maks Kruze pokazao kako se pucaju penali (svih osam u bundesligaškoj karijeri je iskoristio), pa je onda Ameirkanac Johanson imao zicer za 3:1 i - kako to obično biva - kazna je bila brutalna.

Dželat - Raul Bobadilja!

Miloš Veljković je 90 minuta odigrao za Verder na poziciji štopera (zaradio žuti karton u 87 minutu), dok je Gojko Kačar u 53. minutu dobio šansu u dresu Augzburga.

BUNDESLIGA - 19. KOLO

Petak:

Hamburger - Leverkuzen 1:0 (0:0)
/Papadopulos 76/

Subota:

Bajern - Šalke 1:1 (1:1)
/Levandovski 9 - Naldo 13/

Menhengladbah - Frajburg 3:0 (0:0)
/Štindl 72, Rafael 78, Herman 90+2/

Herta - Ingolštat 1:0 (1:0)
/Haraguči 2/

Keln - Volfzburg 1:0 (0:0)
/Modest 81/

Hofenhajm - Majnc 4:0 (1:0)
/Ut 5, Teracino 81, Salai 85, 90+1/

Dortmund - RB Lajpcig 1:0 (1:0)
/Obamejan 35/

Nedelja:

Augzburg - Verder 3:2 (1:1)
/Šmid 28, Ko 79, Bobadilja 90+4 - Selasije 26, Kruze 65 pen/

17.30: Ajntraht - Darmštat

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar