Уништена авионска бомба од 500 кг

Завршено је уништавање авионске бомбе из Другог светског рата, која је нађена током изградње комплекса "Београд на води" у Савској улици у Београду.

Србија 05.02.2017 | 12:30
Уништена авионска бомба од 500 кг
Полиција је затворила саобраћај у околним улицама, присутна су и ватрогасна и возила Хитне помоћи.

Бомбу су уништили припадници Сектора Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуације, а како је најављено, то је трајало 10 минута, а претходило је упозорење сиренама.

Неколико минута пре експлозије, полиција је блокирала саобраћај у околним улицама у близини где је пронађена бомба и на Газели. Убрзо пошто је деминирана бомба саобраћај је био нормализован.

Због безбедности затворене су биле улице: Савска 19-35 и попречне улице, Бродарска, као и део ауто-пута у зони моста "Газела". Целокупни саобраћај у тој околини био је заустављен, укључујући и трамваје и возове.

Бомба је недавно нађена на девет метара дубине, има око 500 килограма, од којих је 250 килограма експлозива и хемијски упаљач, због чега није смела да буде померана, већ како су најавили надлежни, безбедно је морала да буде уништена на лицу места.

Приликом уклањања предузете су максималне безбедносне мере, а на месту где се налази био је насут песак који је пригушио експлозију.




Извор/фото: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хиперион

05.02.2017 13:54

БУМ пукло!

ОДГОВОРИТЕ