Uništena avionska bomba od 500 kg

Završeno je uništavanje avionske bombe iz Drugog svetskog rata, koja je nađena tokom izgradnje kompleksa "Beograd na vodi" u Savskoj ulici u Beogradu.

Srbija 05.02.2017 | 12:30
Uništena avionska bomba od 500 kg
Policija je zatvorila saobraćaj u okolnim ulicama, prisutna su i vatrogasna i vozila Hitne pomoći.

Bombu su uništili pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije, a kako je najavljeno, to je trajalo 10 minuta, a prethodilo je upozorenje sirenama.

Nekoliko minuta pre eksplozije, policija je blokirala saobraćaj u okolnim ulicama u blizini gde je pronađena bomba i na Gazeli. Ubrzo pošto je deminirana bomba saobraćaj je bio normalizovan.

Zbog bezbednosti zatvorene su bile ulice: Savska 19-35 i poprečne ulice, Brodarska, kao i deo auto-puta u zoni mosta "Gazela". Celokupni saobraćaj u toj okolini bio je zaustavljen, uključujući i tramvaje i vozove.

Bomba je nedavno nađena na devet metara dubine, ima oko 500 kilograma, od kojih je 250 kilograma eksploziva i hemijski upaljač, zbog čega nije smela da bude pomerana, već kako su najavili nadležni, bezbedno je morala da bude uništena na licu mesta.

Prilikom uklanjanja preduzete su maksimalne bezbednosne mere, a na mestu gde se nalazi bio je nasut pesak koji je prigušio eksploziju.




Izvor/foto: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hiperion

05.02.2017 13:54

BUM puklo!

ODGOVORITE