Прича: У Реалу сам се трудио да све упропастим, Јувентус сам одбио два пута!

Да сам слушао Тотија, имао бих бољу каријеру! "Одувек сам био велики навијач Интера и гурао сам као луд да одем из Милана у Интер. Имао сам добру сезону, девет или десет голова сам дао, а онда се појавио онај гуру Валтер Мацари и понашао се као да све зна"...

Фудбал 06.02.2017 | 15:00
Прича: У Реалу сам се трудио да све упропастим, Јувентус сам одбио два пута!
Антонио Касано. Класичан пример фудбалског доколичара, годинама виђеног за једног од највећих талената италијанског фудбала. Марио Балотели пре Марија Балотелија, човек који је, по сопственом признању, каријеру протраћио конзумирањем жестоких пића, нездраве хране и жена лаког морала.

Али, поред свега, лик чија појава никога не оставља равнодушним. Са новинарима не разговара често, а када се то догоди - обично открије много досад непознатих детаља.

Е, управо такав био је интервју римском дневнику Коријере дело Спорт. Да се прочита у даху. Италијански ветеран, тренутно слободан у избору средине после раскида уговора са Сампдоријом, говорио је о неким прошлим временима, Франческу Тотију, како је себи упропастио време у Реалу, како је Јувентус одбио два пута, али и много чему. Ми вам преносимо само део онога што је Касано рекао.

„Био сам некад много дрчнији безобразнији. Сада сам се смирио. Много сам опуштенији и избалансираног ума. Волео бих да наставим да играм јер, поред жене и деце, фудбал ми је најважнија ствар на свету. Тренирао сам јако са младим тимом и још сам пун жеље за доказивањем. Ово је први пут да сам остао на траженој килажи, иако нисам играо шест месеци. И даље могу да се забавим на терену и правим разлику у Серији А, у то сам сигуран“, каже Касано, који је током каријере често имао проблема са килограмима.

Како је сам рекао, у време када је био играч Барија, судбина му је одредила да обуче дрес Јувентуса. Али, онда се десио велики заокрет...

„Имао сам шансу да постанем играч Јувентуса после Барија. Али, када сам почео да играм фудбал, много сам волео да гледам Франческа Тотија. Био је најбољи од свих и често сам замишљао да играм с њим у тиму. Било ми је суђено да играм у Јувентусу, али када је стигла понуда Роме, свом агенту сам рекао да желим само у Рому“.

На Олимпику је пружао најбоље партије у каријери, многи су га видели као Тотијевогидеалног партнера на терену. Али, баш у то време почеле су и Касанове највеће муке. Као дечак из сиромашног дела Италије, осетио је новац у рукама и потпуно изгубио разум.

„Дошао сам у руму само како бих играо са Тотијем. Немогуће је да не желиш да му будеш пријатељ. Он је толико поштен, сталожен, миран човек. А да сам послушао само десет одсто оног што ми је причао, имао бих много већу и бољу каријеру. Да сам слушао Тотија, вероватно бисмо остали заједно у Роми и играли још 10-15 година. Требало је да га послушам...“, остао је недоречен Касано, али је онда продужио:

„Било нам је толико забавно када смо били заједно. Разумели смо се на терену, довољан је био само поглед. С Тотијем сам уживао у фудбал као никада пре, а ни после“.

Поред свега већ набројаног, Касано је познат и као велики пргавац, играч кратког фитиља. Прича кружи да је у време када је тренер Роме био Луиђи дел Нери имао и један физички обрачун, што је била само полазна тачка ка одласку у Реал Мадрид годину дана касније. А управо тај период живота, у Шпанији, види као најгори у каријери.

„Није истина да сам зграбио Ђиђија дел Нерија за гушу. Али, моја највећа грешка је време проведено у Реалу. Тада сам радио све само да уништим мој боравак тамо. Сада јако жалим због тога. У то време највише сам уживао у томе што није било правила. Хтео сам да се вратим у Италију, зато што моја мама није била срећна у Мадриду“.

И добио је прилику да се врати, пошто му је стигао други позив из Јувентуса, тада члана Серије Б после свих дешавања у оквиру скандала названог Калчополи.

„Стигао ми је позив Јувентуса, али одбио сам га и по други пут и отишао у Сампдорију. Јувентус ће заувек остати енигма за мене. Јувентус је као прелепа дама, која ме никад неће имати“.

Ту се не завршава листа ствари због којих Касано жали у каријери. Каје се и због тога што је први мандат у Сампу завршио тако што је имао страшну свађу са тадашњим председником Рикардом Гаронеом.

„Био сам пресрећан у Сампдорији, јер сам крај себе имао најбољег човека на свету, личност из фудбалског света која је била на истом нивоу као и ја. У питању је Рикардо Гароне. Био ми је као отац којег сам одувек желео. Свађа коју сам имао с њим можда је и највећа жал која ми остаје у целом животу. Никада себи нећу да опростим што сам то урадио. Срећан сам што сам, пре него што је Гароне умро, успео с њим да разговарам и да рашчистимо ствари“.

О времену у Интеру и Милану гледа из посебно угла, јер...

„Одувек сам био велики навијач Интера и гурао сам као луд да одем из Милана у Интер. Имао сам добру сезону, девет или десет голова сам дао, а онда се појавио онај гуру Валтер Мацари и понашао се као да све зна. На почетку ми је рекао да немамо никаквих проблема у међусобном контакту, али чим је потписао са Интером, одмах ми је рекао да морам да идем“.

Један, једини - Антонио Касано.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар