Priča: U Realu sam se trudio da sve upropastim, Juventus sam odbio dva puta!

Da sam slušao Totija, imao bih bolju karijeru! "Oduvek sam bio veliki navijač Intera i gurao sam kao lud da odem iz Milana u Inter. Imao sam dobru sezonu, devet ili deset golova sam dao, a onda se pojavio onaj guru Valter Macari i ponašao se kao da sve zna"...

Fudbal 06.02.2017 | 15:00
Priča: U Realu sam se trudio da sve upropastim, Juventus sam odbio dva puta!
Antonio Kasano. Klasičan primer fudbalskog dokoličara, godinama viđenog za jednog od najvećih talenata italijanskog fudbala. Mario Baloteli pre Marija Balotelija, čovek koji je, po sopstvenom priznanju, karijeru protraćio konzumiranjem žestokih pića, nezdrave hrane i žena lakog morala.

Ali, pored svega, lik čija pojava nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sa novinarima ne razgovara često, a kada se to dogodi - obično otkrije mnogo dosad nepoznatih detalja.

E, upravo takav bio je intervju rimskom dnevniku Korijere delo Sport. Da se pročita u dahu. Italijanski veteran, trenutno slobodan u izboru sredine posle raskida ugovora sa Sampdorijom, govorio je o nekim prošlim vremenima, Frančesku Totiju, kako je sebi upropastio vreme u Realu, kako je Juventus odbio dva puta, ali i mnogo čemu. Mi vam prenosimo samo deo onoga što je Kasano rekao.

„Bio sam nekad mnogo drčniji bezobrazniji. Sada sam se smirio. Mnogo sam opušteniji i izbalansiranog uma. Voleo bih da nastavim da igram jer, pored žene i dece, fudbal mi je najvažnija stvar na svetu. Trenirao sam jako sa mladim timom i još sam pun želje za dokazivanjem. Ovo je prvi put da sam ostao na traženoj kilaži, iako nisam igrao šest meseci. I dalje mogu da se zabavim na terenu i pravim razliku u Seriji A, u to sam siguran“, kaže Kasano, koji je tokom karijere često imao problema sa kilogramima.

Kako je sam rekao, u vreme kada je bio igrač Barija, sudbina mu je odredila da obuče dres Juventusa. Ali, onda se desio veliki zaokret...

„Imao sam šansu da postanem igrač Juventusa posle Barija. Ali, kada sam počeo da igram fudbal, mnogo sam voleo da gledam Frančeska Totija. Bio je najbolji od svih i često sam zamišljao da igram s njim u timu. Bilo mi je suđeno da igram u Juventusu, ali kada je stigla ponuda Rome, svom agentu sam rekao da želim samo u Romu“.

Na Olimpiku je pružao najbolje partije u karijeri, mnogi su ga videli kao Totijevogidealnog partnera na terenu. Ali, baš u to vreme počele su i Kasanove najveće muke. Kao dečak iz siromašnog dela Italije, osetio je novac u rukama i potpuno izgubio razum.

„Došao sam u rumu samo kako bih igrao sa Totijem. Nemoguće je da ne želiš da mu budeš prijatelj. On je toliko pošten, staložen, miran čovek. A da sam poslušao samo deset odsto onog što mi je pričao, imao bih mnogo veću i bolju karijeru. Da sam slušao Totija, verovatno bismo ostali zajedno u Romi i igrali još 10-15 godina. Trebalo je da ga poslušam...“, ostao je nedorečen Kasano, ali je onda produžio:

„Bilo nam je toliko zabavno kada smo bili zajedno. Razumeli smo se na terenu, dovoljan je bio samo pogled. S Totijem sam uživao u fudbal kao nikada pre, a ni posle“.

Pored svega već nabrojanog, Kasano je poznat i kao veliki prgavac, igrač kratkog fitilja. Priča kruži da je u vreme kada je trener Rome bio Luiđi del Neri imao i jedan fizički obračun, što je bila samo polazna tačka ka odlasku u Real Madrid godinu dana kasnije. A upravo taj period života, u Španiji, vidi kao najgori u karijeri.

„Nije istina da sam zgrabio Điđija del Nerija za gušu. Ali, moja najveća greška je vreme provedeno u Realu. Tada sam radio sve samo da uništim moj boravak tamo. Sada jako žalim zbog toga. U to vreme najviše sam uživao u tome što nije bilo pravila. Hteo sam da se vratim u Italiju, zato što moja mama nije bila srećna u Madridu“.

I dobio je priliku da se vrati, pošto mu je stigao drugi poziv iz Juventusa, tada člana Serije B posle svih dešavanja u okviru skandala nazvanog Kalčopoli.

„Stigao mi je poziv Juventusa, ali odbio sam ga i po drugi put i otišao u Sampdoriju. Juventus će zauvek ostati enigma za mene. Juventus je kao prelepa dama, koja me nikad neće imati“.

Tu se ne završava lista stvari zbog kojih Kasano žali u karijeri. Kaje se i zbog toga što je prvi mandat u Sampu završio tako što je imao strašnu svađu sa tadašnjim predsednikom Rikardom Garoneom.

„Bio sam presrećan u Sampdoriji, jer sam kraj sebe imao najboljeg čoveka na svetu, ličnost iz fudbalskog sveta koja je bila na istom nivou kao i ja. U pitanju je Rikardo Garone. Bio mi je kao otac kojeg sam oduvek želeo. Svađa koju sam imao s njim možda je i najveća žal koja mi ostaje u celom životu. Nikada sebi neću da oprostim što sam to uradio. Srećan sam što sam, pre nego što je Garone umro, uspeo s njim da razgovaram i da raščistimo stvari“.

O vremenu u Interu i Milanu gleda iz posebno ugla, jer...

„Oduvek sam bio veliki navijač Intera i gurao sam kao lud da odem iz Milana u Inter. Imao sam dobru sezonu, devet ili deset golova sam dao, a onda se pojavio onaj guru Valter Macari i ponašao se kao da sve zna. Na početku mi je rekao da nemamo nikakvih problema u međusobnom kontaktu, ali čim je potpisao sa Interom, odmah mi je rekao da moram da idem“.

Jedan, jedini - Antonio Kasano.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar