Пешић о клупи БиХ: Не знам...!

Српски кошаркашки стручњак Светислав Пешић није сигуран хоће ли се у будућности бавити тренерским послом послије неколико операције кољена.

Кошарка 06.02.2017 | 11:15
Пешић о клупи БиХ: Не знам...!
Кошаркашки савез Босне и Херцеговине недавно је саставио списак кандидата за селектора "змајева" међу којима је и Светислав Пешић (67).

Специјални савјетник тренера минхенског Бајерна је бањалучким "Независним новинама" говорио о евентуалном преузимању селекције БиХ.

"Прије неколико месеци сам боравио у Сарајеву, где сам се сусрео са пријатељима. Тада смо мало разговарали о свему, па се дотакли и репрезентације БиХ. Кроз цијелу ту причу сам рекао да у том тренутку нисам донио одлуку о својој будућности након операције кољена", изјавио је популарни Кари.

На директно питање колико је реално да преузме БиХ, Пешић је одговорио да није сигуран хоће ли уопште да остане у тренерској професији.

"Мој одговор ће бити као што сам вам малоприје рекао. И данас не знам шта ће бити даље и чиме ћу се бавити. Кад одлучим шта ћу, онда ћу размишљати шта и како даље. Тренутно сам на одмору у Барселони, а као што знате - имао сам три операције кољена које су ме одвојиле од паркета".

Пешић је истакао да су сви у баварском клубу задовољни радом српског селектора Александра Ђорђевића, који га је наслиједио на клупи Бајерна.

"Свакако да смо сви задовољни. Мало се касније прикључио због Олимпијских игара, али Саша се већ уклопио у рад и нови систем који га је чекао овдје. Колико видим на њему, изузетно је срећан што је у Минхену. Ради се о сјајном и интелигентном стручњаку који има све што је потребно да ради на врхунском нивоу".

Према његовим ријечима, импресивне су партије Црвене звезде у овогодишњем издању Евролиге.

"Звезда сигурно игра изнад свих очекивања. Остварили су пуно добрих резултата и игара. Начин на који су долазили до неких побједа је импресиван. Играју без страха и против најбољих тимова, који због новог система или нечега другог немају стабилност, што није био случај ранијих година. Овај систем им омогућава да и када изгубе - да се то превише не одрази на табели. У сваком случају Звезда има поприличне шансе да се нађе у Топ 8, што би био изванредан резултат. Ипак, сачекајмо, има још доста да се игра".

Такође, осврнуо се и на бриљантне партије центра Србије Николе Јокића у НБА лиги.

"Ради се сигурно о једном од најталентованијих играча с ових простора икад. Још је млад, а већ је направио велики корак у НБА лиги. Велики је потенцијал, а да ли ће се све то претворити у врхунског НБА играча - сачекаћемо неко вријеме", закључио је Пешић.

Кари је у играчкој каријери освојио титулу првака Европе са сарајевском Босном (1979), а као тренер је био шампион "Старог континента" са Барселоном (2003). Једини је тренер који је био сениорски првак Европе са двије репрезентације: Њемачком (1993) и Југославијом (2001). Титулу првака свијета освојио је с Југославијом у Индијанаполису (2002), када је у четвртфиналу на плећа оборен и амерички "Дрим тим".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар