Pešić o klupi BiH: Ne znam...!

Srpski košarkaški stručnjak Svetislav Pešić nije siguran hoće li se u budućnosti baviti trenerskim poslom poslije nekoliko operacije koljena.

Košarka 06.02.2017 | 11:15
Pešić o klupi BiH: Ne znam...!
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nedavno je sastavio spisak kandidata za selektora "zmajeva" među kojima je i Svetislav Pešić (67).

Specijalni savjetnik trenera minhenskog Bajerna je banjalučkim "Nezavisnim novinama" govorio o eventualnom preuzimanju selekcije BiH.

"Prije nekoliko meseci sam boravio u Sarajevu, gde sam se susreo sa prijateljima. Tada smo malo razgovarali o svemu, pa se dotakli i reprezentacije BiH. Kroz cijelu tu priču sam rekao da u tom trenutku nisam donio odluku o svojoj budućnosti nakon operacije koljena", izjavio je popularni Kari.

Na direktno pitanje koliko je realno da preuzme BiH, Pešić je odgovorio da nije siguran hoće li uopšte da ostane u trenerskoj profesiji.

"Moj odgovor će biti kao što sam vam maloprije rekao. I danas ne znam šta će biti dalje i čime ću se baviti. Kad odlučim šta ću, onda ću razmišljati šta i kako dalje. Trenutno sam na odmoru u Barseloni, a kao što znate - imao sam tri operacije koljena koje su me odvojile od parketa".

Pešić je istakao da su svi u bavarskom klubu zadovoljni radom srpskog selektora Aleksandra Đorđevića, koji ga je naslijedio na klupi Bajerna.

"Svakako da smo svi zadovoljni. Malo se kasnije priključio zbog Olimpijskih igara, ali Saša se već uklopio u rad i novi sistem koji ga je čekao ovdje. Koliko vidim na njemu, izuzetno je srećan što je u Minhenu. Radi se o sjajnom i inteligentnom stručnjaku koji ima sve što je potrebno da radi na vrhunskom nivou".

Prema njegovim riječima, impresivne su partije Crvene zvezde u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

"Zvezda sigurno igra iznad svih očekivanja. Ostvarili su puno dobrih rezultata i igara. Način na koji su dolazili do nekih pobjeda je impresivan. Igraju bez straha i protiv najboljih timova, koji zbog novog sistema ili nečega drugog nemaju stabilnost, što nije bio slučaj ranijih godina. Ovaj sistem im omogućava da i kada izgube - da se to previše ne odrazi na tabeli. U svakom slučaju Zvezda ima poprilične šanse da se nađe u Top 8, što bi bio izvanredan rezultat. Ipak, sačekajmo, ima još dosta da se igra".

Takođe, osvrnuo se i na briljantne partije centra Srbije Nikole Jokića u NBA ligi.

"Radi se sigurno o jednom od najtalentovanijih igrača s ovih prostora ikad. Još je mlad, a već je napravio veliki korak u NBA ligi. Veliki je potencijal, a da li će se sve to pretvoriti u vrhunskog NBA igrača - sačekaćemo neko vrijeme", zaključio je Pešić.

Kari je u igračkoj karijeri osvojio titulu prvaka Evrope sa sarajevskom Bosnom (1979), a kao trener je bio šampion "Starog kontinenta" sa Barselonom (2003). Jedini je trener koji je bio seniorski prvak Evrope sa dvije reprezentacije: Njemačkom (1993) i Jugoslavijom (2001). Titulu prvaka svijeta osvojio je s Jugoslavijom u Indijanapolisu (2002), kada je u četvrtfinalu na pleća oboren i američki "Drim tim".

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar