Сумњиве исплате код Милановића

Државна ревизија у канцеларији бившег хрватског премијера Зорана Милановића открила је сумњиве исплате, а према налазу за 2015. годину из канцеларије тројици његових специјалних савјетника - Невену Будаку, Синиши Петровићу и Славку Голдштајну исплаћено око 41.400 евра за иностране дневнице.

Регион 04.02.2017 | 21:34
Сумњиве исплате код Милановића
Ради се о више од 500 дневница, а уз путне налоге није приложен извјештај с пута нити друга вјеродостојна документација која би потврдила да је путовање обављено.

Двојици савјетника исплаћено је по 186 дневница, а трећем 160. Из тога произилази да је сваки од њих на службеном путу боравио скоро пола године, а сва путовања су, међутим, трајала између 9 и 12 дана, објављено је у Дневнику ХРТ-а.

Путне налоге и дневнице одобраво је тадашњи шеф премијерове канцеларије Томислав Саућа, који тврди да није потписивао никакве дневнице савјетницима, преноси Хина.

"Овдје се ради о грубој грешци, или о подметању, или о тешком казненом дјелу", рекао је он и најавио да ће у понедјељак све пријавити хрватском Државном тужилаштву.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар