Sumnjive isplate kod Milanovića

Državna revizija u kancelariji bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz kancelarije trojici njegovih specijalnih savjetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldštajnu isplaćeno oko 41.400 evra za inostrane dnevnice.

Region 04.02.2017 | 21:34
Sumnjive isplate kod Milanovića
Radi se o više od 500 dnevnica, a uz putne naloge nije priložen izvještaj s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno.

Dvojici savjetnika isplaćeno je po 186 dnevnica, a trećem 160. Iz toga proizilazi da je svaki od njih na službenom putu boravio skoro pola godine, a sva putovanja su, međutim, trajala između 9 i 12 dana, objavljeno je u Dnevniku HRT-a.

Putne naloge i dnevnice odobravo je tadašnji šef premijerove kancelarije Tomislav Sauća, koji tvrdi da nije potpisivao nikakve dnevnice savjetnicima, prenosi Hina.

"Ovdje se radi o gruboj grešci, ili o podmetanju, ili o teškom kaznenom djelu", rekao je on i najavio da će u ponedjeljak sve prijaviti hrvatskom Državnom tužilaštvu.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar