Авио-бомба ће сутра бити уништена

У Београду ће сутра бити уништена авио-бомба из Другог свјетског рата, која је приликом извођења земљаних радова пронађена на градилишту "Београда на води".

Србија 04.02.2017 | 13:26
Авио-бомба ће сутра бити уништена
Уништавање бомбе извешће припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије у периоду од 8.00 до 10.00 часова, саопштио је МУП Србије.

Стање у коме је бомба пронађена онемогућава њено уклањање и транспорт или било какво помјерање, па је, како се истиче у саопштењу, немогуће обавити њено уништавање на другом мјесту.

Приликом уклањања бомбе, тежине 250 килограма, биће предузете максималне безбједносне мјере, а на мјесту проналаска биће посут пијесак који ће пригушити експлозију.

МУП апелује да станари околних зграда у оближњој Савској улици /у близини жељезничке станице/ не напуштају станове у периоду предвиђеном за уништавање бомбе, да спусте ролетне на прозорима, да се удаље од прозора и да помјере своја возила.

У супротоном, аутомобили ће бити премјештени на паркинг код Сава центра.

Током акције уништавања бомбе биће промијењен режим саобраћаја на мосту Газела /код Сава центра/, а читав простор биће заштићен у радијусу од 500 метара.

МУП је предузео читав сет безбједносних мјера у циљу заштите безбједности грађана.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар