Avio-bomba će sutra biti uništena

U Beogradu će sutra biti uništena avio-bomba iz Drugog svjetskog rata, koja je prilikom izvođenja zemljanih radova pronađena na gradilištu "Beograda na vodi".

Srbija 04.02.2017 | 13:26
Avio-bomba će sutra biti uništena
Uništavanje bombe izvešće pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije u periodu od 8.00 do 10.00 časova, saopštio je MUP Srbije.

Stanje u kome je bomba pronađena onemogućava njeno uklanjanje i transport ili bilo kakvo pomjeranje, pa je, kako se ističe u saopštenju, nemoguće obaviti njeno uništavanje na drugom mjestu.

Prilikom uklanjanja bombe, težine 250 kilograma, biće preduzete maksimalne bezbjednosne mjere, a na mjestu pronalaska biće posut pijesak koji će prigušiti eksploziju.

MUP apeluje da stanari okolnih zgrada u obližnjoj Savskoj ulici /u blizini željezničke stanice/ ne napuštaju stanove u periodu predviđenom za uništavanje bombe, da spuste roletne na prozorima, da se udalje od prozora i da pomjere svoja vozila.

U suprotonom, automobili će biti premješteni na parking kod Sava centra.

Tokom akcije uništavanja bombe biće promijenjen režim saobraćaja na mostu Gazela /kod Sava centra/, a čitav prostor biće zaštićen u radijusu od 500 metara.

MUP je preduzeo čitav set bezbjednosnih mjera u cilju zaštite bezbjednosti građana.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar