Не купајте бебу сваки дан

Др Ари Браун из Америчке академије педијатара каже да родитељи греше што купају бебу свако вече, посебно ако јој квасе и главу. Не би требало да користите превише козметичких препарата за купање.

Здравље 04.02.2017 | 12:06
Не купајте бебу сваки дан
Довољно је да једном или два пута недељно од главе до пете окупате бебу - тврди др Ари Браун, портпарол Америчке академије педијатара. Она каже да родитељи греше што то чине свако вече, посебно ако јој квасе и главу. Осим тога, не би требало да користите превише козметичких препарата за купање, већ да поједноставите ствари избором хидратантног средства за хигијену без парфема и боја. Докторка даје још неколико савета:

- Температура воде којом купате бебу мора да буде одговарајућа. Требало би да износи између 35 и 37 степени, нипошто да буде топлија. Зато, обратите пажњу на грејаче воде.

Многи родитељи страхују да купају бебу док јој "пупак не отпадне", али Браунова каже да не треба много да брину за део који је већ зарастао, већ на кожу око пупка. Ако се примети гној, нежно би требало пребрисати медицинским алкохолом или газом натопљеном обичном водом.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар