Русија и САД ц́е сарађивати у УН

Амбасадори Русије и САД у Уједињеним нацијама, Виталиј Чуркин и Ники Хејли, планирају блиско да сарађују у оквиру Уједињених нација, изјавио је портпарол руске мисије у УН Фјодор Стжижовски.

Свијет 04.02.2017 | 11:07
Русија и САД ц́е сарађивати у УН
Током свог обрац́ања, Ники Хејли је рекла да Сједињене Америчке Државе желе да побољшају односе са Русијом. Са своје стране, Чуркин је изјавио да намерава да дâ све од себе како би се успоставили „добри радни односи“ са Сједињеним Америчким Државама.

Након састанка Савета безбедности УН Чуркин је истакао да је дошло до „промене у тону“ америчког изасланика у УН на заседању и додао да ц́е се састати са Хејлијевом.

У петак се Чуркин лично срео са Хејлијевом у својој резиденцији у Њујорку, рекао је Стжижовски и додао да су се амбасадори договорили о ближој сарадњи.

„Обе стране изразиле су намеру да блиско сарађују у УН у складу са намерама својих престоница“, рекао је он новинарима.

Односи Москве и Вашингтона погоршали су се након неслагања око кризе у Украјини и наводног мешања Русије у председничке изборе у САД 2016. После победе Доналда Трампа 8. новембра, руски званичници су више пута поздравили изјаве америчког председника о потенцијалном побољшању билатералних односа.

(Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

04.02.2017 13:36

Руси це изврсават америцка наредења да им америка посаље брасна

ОДГОВОРИТЕ