Rusija i SAD će sarađivati u UN

Ambasadori Rusije i SAD u Ujedinjenim nacijama, Vitalij Čurkin i Niki Hejli, planiraju blisko da sarađuju u okviru Ujedinjenih nacija, izjavio je portparol ruske misije u UN Fjodor Stžižovski.

Svijet 04.02.2017 | 11:07
Rusija i SAD će sarađivati u UN
Tokom svog obraćanja, Niki Hejli je rekla da Sjedinjene Američke Države žele da poboljšaju odnose sa Rusijom. Sa svoje strane, Čurkin je izjavio da namerava da dâ sve od sebe kako bi se uspostavili „dobri radni odnosi“ sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon sastanka Saveta bezbednosti UN Čurkin je istakao da je došlo do „promene u tonu“ američkog izaslanika u UN na zasedanju i dodao da će se sastati sa Hejlijevom.

U petak se Čurkin lično sreo sa Hejlijevom u svojoj rezidenciji u Njujorku, rekao je Stžižovski i dodao da su se ambasadori dogovorili o bližoj saradnji.

„Obe strane izrazile su nameru da blisko sarađuju u UN u skladu sa namerama svojih prestonica“, rekao je on novinarima.

Odnosi Moskve i Vašingtona pogoršali su se nakon neslaganja oko krize u Ukrajini i navodnog mešanja Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. Posle pobede Donalda Trampa 8. novembra, ruski zvaničnici su više puta pozdravili izjave američkog predsednika o potencijalnom poboljšanju bilateralnih odnosa.

(Sputnjik)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

04.02.2017 14:36

Rusi ce izvrsavat americka naredenja da im amerika posalje brasna

ODGOVORITE