ДК: Медведев предао Ђоковићу, Србија води 2:0!

Данил Медведев предао је Новаку Ђоковићу други меч Дејвис Купа и после првог дана Србија против Русије води са 2-0. Ђоковића болело раме, Медведев се предао: Србија близу проласка... Руски тенисер предао меч почетком четвртог сета, па наша Дејвис куп репрезентација сада против Русије води са 2:0.

Тенис 03.02.2017 | 23:21
ДК: Медведев предао Ђоковићу, Србија води 2:0!
После првог гема у четвртом сету млади руски тенисер одлучио је да преда меч због проблема са грчевима, при вођству Ђоковића са 2:1 у сетовима (3:6, 6:4, 6:1, 1:0).

Други рекет света неочекивано лоше је стартовао, Медведев је први дошао до брејка, а потом је Ђоковић забринуо публику на мечу пошто је затрашио медицински тајм-аут.

Ипак, успео је да се врати, али је руски тенисер направио чак три брејка у првом сету и заслужено повео (6:3). Међутим, Новак се вратио у меч и у другом сету дошао до изједначења (6:4), а потом и до вођства (6:1).

Већ на старту трећег сета видело се да Медведев не може да настави меч, у једном тренутку се и срушио на терен, али је почео да игра четврти сет, да би после првог гема, који је завршен Новаковим тријумфом (1:0), предао меч и Србија је на бод до победе у првој рунди Дејвис купа.

У првом сусрету Виктор Троицки донео је први поен Србији после велике борбе и пет сетова тријумфом над Кареном Качановим.

У суботу је на програму дуел дублова, а у недељу се играју преостала два сингл меча. Тим који први стигне до три победе обезбедиће пласман у друго коло.

Викторје донео први, а Новак Ђоковић други бод!

Србија после првог дана прве рунде Дејвис купа води 2:0 против Русије, пошто је и Новак Ђоковић остварио победу. Он је савладао Данила Медведева, односно Рус му је предао при вођству 2:1 (3:6, 6:4, 6:1, 1:0) за српског тенисера у сетовима.

Осећао је велики умор, био у грчевима и одлучио да "пружи руку" противнику.

Ако је Медведев имао проблема на крају меча - Новак их је имао на почетку.

Очајно је "ушао" у меч видели смо три брејка, два његовог противника, а брзо је затражио медицински тајм-аут због болова у десном рамену због којих, како је то објаснио на крају меча, није могао да удара лоптицом из све снаге, осећао је нелагодност...Медведев је у том првом сету направио четири брејка и заслужено добио први сет - 6:3.

Ништа боље Новак није ушао ни у наредни сет...

После петнаестак минута на семафору је писало 3:0 за Руса, али је Новак успео да подигне свој ниво игре и да брзо изједначи, а потом и да направи брејк који му је отворио пут ка повратку у меч (6:4).

Најбољу игру пружио је у трећем сету и искористио умор противника.

У једном тренутку се Медведев чак срушио на терен од грчева, али, за чудо, успео да заврши тај сет који је изгледао рекреативно, без трчања. Неочекивано је почео и четврти сет, када су сви очекивали предају, али је већ након Новакових 1:0 схватио да не може више да пружи.

У суботу се игра дубл-меч, а још није познато ко ће чинити српски пар.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар