Принципијелно уз Дејтонски споразум

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је вечерас да Република Српска настоји да принципијелно проводи политику садржану у ономе што пише у Дејтонском мировном споразуму, док се неки други труде да је тумаче тако да она добије други смисао.

Босна и Херцеговина 03.02.2017 | 21:34
Принципијелно уз Дејтонски споразум
"У БиХ је једино могуће успјети уколико се вратимо у оквире реалности и максимално испоштујемо интересе и српског и бошњачког и хрватског народа", рекао је Ђокић и додао да се са реалношћу требају сви суочити, и бити храбрији и искренији.

Он је рекао да ће у будућности бити неопходно много мудрости и дипломатије и у политици и у животу у цјелини, јер је за "ровиту" земљу каква је БиХ потребно пуно политичког умијећа да би се градила стабилност.

Ђокић је додао да политичку ситуацију у БиХ карактерише низ сложених фактора везаних за њену историју, грађански рат, постдејтонско стање, али и бројна задовољства и незадовољства која је Дејтон оставио као продукт усаглашавања.

Лидер СП-а је увјерен да ће политика коју ова партија проводи у наредном периоду добијати све више на значају, те да ће потреба за дијалогом окупљати политичаре за сто како би пронашли рјешења за бројне проблеме и створили трајне услове за стабилност региона.

Ђокић је нагласио да ће се, уколико се нова политика америчке администрације коју предводи предсједник САД Доналд Трамп буде проводила онако како је он то започео и најавио, она ће сигурно утицати на друштвене и економске промјене у цијелом свијету.

"Могуће да ће посљедица такве политике бити отварање неких нових спорова и проблема у свијету. Зато мислим да ће за овај регион који је `ровит` бити јако важно да будемо мудри", рекао је Ђокић.

Он је вечерас у Бијељини на годишњем традиционалном скупу социјалиста који организује Градски одбор СП Бијељина рекао да се овај догађај уприличује како би се окупили они који су дали значајан допринос на локалним изборима 2016, као и да би се сусрели са значајним активистима бијељинског Градског одбора.

Ђокић је изразио задовољство због изузетно доброг резултата који је СП остварила на локалним изборима за Скупштину града Бијељина.

"Увјерен сам да је циљ свих политичара да живимо боље, али ми социјалисти на посебан начин, борећи се за социјално-одговорну и праведну Републику, боримо се за снажну и организовану Српску путем њених институција и у оквиру тога, као дио коалиције дајемо, по нама, видљив допринос", рекао је Ђокић.

Предсједник Градског одбора СП Бијељина Недељко Јовић истакао је да је вечерашње окупљање социјалиста прилика да се анализирају резултати у претходној години, те договарају будући послови за нове побједе.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Зоол

03.02.2017 20:53

Шта оно би са оптужницама против овог човјека?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миса

04.02.2017 06:57

А ти Перице по заслузи си вец требао бити у затвору, а кад се види ста си ово год радио Фоца ти не гине.

Name

Ха ха ха

03.02.2017 21:56

Дјокиц увјерен да је циљ свих политицата да зиве боље. Наравно, ко бубрегу им је у лоју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСАВАЦ

03.02.2017 21:59

Интерес, и то највазнији интерес, Српског, Хрватског и Босњацког народа у овој опљацканој и опустосеној БиХ је, господине министре,да имају посао, плату и минимум људског достојанства,за сто се до сада нисте успјели изборити.А ако овако наставите и нецете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змај Од Схипова

04.02.2017 01:56

Па јест у праву си треба се дрзат принципа нпр принципа с ким си таки си. А ти си са Додиком а он се сваки дан дрзи разних принципа. Измисљате неку своју истину борите се са преносом надлезности све у циљу да ова дрзава никад не профункционисе и буде нормална. Мање нас је сваки дан а и ово сто остаје нема посла али ви и васи узимате послове и добре плате на свим нивоима,кад формирате власт погадјате се ко на пијаци. И о којим принципима се говори??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

04.02.2017 07:54

Овај цовјек умјесто иконе треба да дрзи Додикову слику и да слави његов родјендан умјесто славе. И плус да истетовира његов лик на грудима. Док су била нормална времена, тај се бавио ситним крадјама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

04.02.2017 08:18

Ти би и у гузицу ушли само да си на власти сад вам је касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба

04.02.2017 09:44

Јебо вам Дејтон м*атер.Користите Дејтон да завађате народ. Јел Дејтон светиња толика да због тог Дејтона ниста не мозе да се оствари и боље направи.Па видите коњи да због тог Дејтона типкате у мјесту а народ се исељава и гладује???Укинуте тај Дејтон није светиња.?Ви говорите о Дејтон а не знате ни ста је то.На првом мјесту треба да буде напредак државе и добробит народа а не Дејтон.Ако ауто цркне морас га замјенити а не сједити у њему и говорити сапутницима да се возите..А посто су сувозаци слијепи а ви возачи није их теско убиједити да покварено ауто јос вози..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.Мр

04.02.2017 16:39

Додина љига, љигава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

05.02.2017 22:32

Капут Петре, капут!

ОДГОВОРИТЕ