Principijelno uz Dejtonski sporazum

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je večeras da Republika Srpska nastoji da principijelno provodi politiku sadržanu u onome što piše u Dejtonskom mirovnom sporazumu, dok se neki drugi trude da je tumače tako da ona dobije drugi smisao.

Bosna i Hercegovina 03.02.2017 | 21:34
Principijelno uz Dejtonski sporazum
"U BiH je jedino moguće uspjeti ukoliko se vratimo u okvire realnosti i maksimalno ispoštujemo interese i srpskog i bošnjačkog i hrvatskog naroda", rekao je Đokić i dodao da se sa realnošću trebaju svi suočiti, i biti hrabriji i iskreniji.

On je rekao da će u budućnosti biti neophodno mnogo mudrosti i diplomatije i u politici i u životu u cjelini, jer je za "rovitu" zemlju kakva je BiH potrebno puno političkog umijeća da bi se gradila stabilnost.

Đokić je dodao da političku situaciju u BiH karakteriše niz složenih faktora vezanih za njenu istoriju, građanski rat, postdejtonsko stanje, ali i brojna zadovoljstva i nezadovoljstva koja je Dejton ostavio kao produkt usaglašavanja.

Lider SP-a je uvjeren da će politika koju ova partija provodi u narednom periodu dobijati sve više na značaju, te da će potreba za dijalogom okupljati političare za sto kako bi pronašli rješenja za brojne probleme i stvorili trajne uslove za stabilnost regiona.

Đokić je naglasio da će se, ukoliko se nova politika američke administracije koju predvodi predsjednik SAD Donald Tramp bude provodila onako kako je on to započeo i najavio, ona će sigurno uticati na društvene i ekonomske promjene u cijelom svijetu.

"Moguće da će posljedica takve politike biti otvaranje nekih novih sporova i problema u svijetu. Zato mislim da će za ovaj region koji je `rovit` biti jako važno da budemo mudri", rekao je Đokić.

On je večeras u Bijeljini na godišnjem tradicionalnom skupu socijalista koji organizuje Gradski odbor SP Bijeljina rekao da se ovaj događaj upriličuje kako bi se okupili oni koji su dali značajan doprinos na lokalnim izborima 2016, kao i da bi se susreli sa značajnim aktivistima bijeljinskog Gradskog odbora.

Đokić je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetno dobrog rezultata koji je SP ostvarila na lokalnim izborima za Skupštinu grada Bijeljina.

"Uvjeren sam da je cilj svih političara da živimo bolje, ali mi socijalisti na poseban način, boreći se za socijalno-odgovornu i pravednu Republiku, borimo se za snažnu i organizovanu Srpsku putem njenih institucija i u okviru toga, kao dio koalicije dajemo, po nama, vidljiv doprinos", rekao je Đokić.

Predsjednik Gradskog odbora SP Bijeljina Nedeljko Jović istakao je da je večerašnje okupljanje socijalista prilika da se analiziraju rezultati u prethodnoj godini, te dogovaraju budući poslovi za nove pobjede.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Zool

03.02.2017 20:53

Šta ono bi sa optužnicama protiv ovog čovjeka?

ODGOVORITE
Name

Misa

04.02.2017 06:57

A ti Perice po zasluzi si vec trebao biti u zatvoru, a kad se vidi sta si ovo god radio Foca ti ne gine.

Name

Ha ha ha

03.02.2017 21:56

Djokic uvjeren da je cilj svih politicata da zive bolje. Naravno, ko bubregu im je u loju.

ODGOVORITE
Name

POSAVAC

03.02.2017 21:59

Interes, i to najvazniji interes, Srpskog, Hrvatskog i Bosnjackog naroda u ovoj opljackanoj i opustosenoj BiH je, gospodine ministre,da imaju posao, platu i minimum ljudskog dostojanstva,za sto se do sada niste uspjeli izboriti.A ako ovako nastavite i necete.

ODGOVORITE
Name

Zmaj Od Shipova

04.02.2017 01:56

Pa jest u pravu si treba se drzat principa npr principa s kim si taki si. A ti si sa Dodikom a on se svaki dan drzi raznih principa. Izmisljate neku svoju istinu borite se sa prenosom nadleznosti sve u cilju da ova drzava nikad ne profunkcionise i bude normalna. Manje nas je svaki dan a i ovo sto ostaje nema posla ali vi i vasi uzimate poslove i dobre plate na svim nivoima,kad formirate vlast pogadjate se ko na pijaci. I o kojim principima se govori??

ODGOVORITE
Name

Misko

04.02.2017 07:54

Ovaj covjek umjesto ikone treba da drzi Dodikovu sliku i da slavi njegov rodjendan umjesto slave. I plus da istetovira njegov lik na grudima. Dok su bila normalna vremena, taj se bavio sitnim kradjama.

ODGOVORITE
Name

Pero

04.02.2017 08:18

Ti bi i u guzicu ušli samo da si na vlasti sad vam je kasno.

ODGOVORITE
Name

Baba

04.02.2017 09:44

Jebo vam Dejton m*ater.Koristite Dejton da zavađate narod. Jel Dejton svetinja tolika da zbog tog Dejtona nista ne moze da se ostvari i bolje napravi.Pa vidite konji da zbog tog Dejtona tipkate u mjestu a narod se iseljava i gladuje???Ukinute taj Dejton nije svetinja.?Vi govorite o Dejton a ne znate ni sta je to.Na prvom mjestu treba da bude napredak države i dobrobit naroda a ne Dejton.Ako auto crkne moras ga zamjeniti a ne sjediti u njemu i govoriti saputnicima da se vozite..A posto su suvozaci slijepi a vi vozači nije ih tesko ubijediti da pokvareno auto jos vozi..

ODGOVORITE
Name

Dr.Mr

04.02.2017 16:39

Dodina ljiga, ljigava.

ODGOVORITE
Name

mami

05.02.2017 22:32

Kaput Petre, kaput!

ODGOVORITE