Избори у Стоцу - 19. фебруара?

Ванредна сједница Централне изборне комисије БиХ биће одржана у недјељу, 5. фебруара, и највјероватније ће том приликом бити расписани поновљени избори у Стоцу, изјавио је члан ЦИК-а БиХ Суад Арнаутовић.

Босна и Херцеговина 03.02.2017 | 20:30
Избори у Стоцу - 19. фебруара?
Он је рекао за БХРТ да би избори у Стоцу требало да буду одржани 19. фебруара.

ЦИК БиХ добио је данас од Апелационог одјељења Суда БиХ рјешења којим се одбијају као неосноване жалбе Иницијативе за Столац и Социјалдемократског фронта на одлуку ЦИК-а о поништењу избора у Стоцу, чиме су се стекли услови да буде донесена одлука о расписивању поновљених избора у том мјесту.

Портпарол ЦИК-а БиХ Максида Пирић рекла је да је ЦИК добио два рјешења из Апелационог одјељења Суда БиХ којим се одбијају жалбе на одлуку ЦИК-а.

Из Иницијативе за Столац истичу да су жалбе основане и најављују да неће одустати од борбе.

Демир Махмутћехајић из Иницијативе за Столац рекао је да ће у Иницијативи чекати образложење и видјети да ли се могу жалити на одлуку ЦИК-а БиХ.

"Ако се не будемо могли жалити упутићемо апелацију Уставном суду БиХ на којем се још разматрају наше три апелације везане за скидање с листе", рекао је Махмутћехајић за портал "Кликс".

Изборни процес у Стоцу прекинут је 2. октобра, на дан општинских избора, због инцидената на бирачким мјестима.

Апелационо вијеће Суда БиХ потврдило је одлуке ЦИК-а БиХ о уклањању с кандидатске листе за начелника Општине Столац Салмира Каплана, те кандидата за Општинско вијеће Демира Махмутћехајића, Ахмета Љубовића и Боже Рагужа.

Раније је Суд БиХ потврдио одлуку ЦИК-а БиХ о смјени општинске изборне администрације у Стоцу.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

камелеон

06.02.2017 09:23

''Море бит бидну море бит не бидну.'' Зависи од Каплана.

ОДГОВОРИТЕ