Izbori u Stocu - 19. februara?

Vanredna sjednica Centralne izborne komisije BiH biće održana u nedjelju, 5. februara, i najvjerovatnije će tom prilikom biti raspisani ponovljeni izbori u Stocu, izjavio je član CIK-a BiH Suad Arnautović.

Bosna i Hercegovina 03.02.2017 | 20:30
Izbori u Stocu - 19. februara?
On je rekao za BHRT da bi izbori u Stocu trebalo da budu održani 19. februara.

CIK BiH dobio je danas od Apelacionog odjeljenja Suda BiH rješenja kojim se odbijaju kao neosnovane žalbe Inicijative za Stolac i Socijaldemokratskog fronta na odluku CIK-a o poništenju izbora u Stocu, čime su se stekli uslovi da bude donesena odluka o raspisivanju ponovljenih izbora u tom mjestu.

Portparol CIK-a BiH Maksida Pirić rekla je da je CIK dobio dva rješenja iz Apelacionog odjeljenja Suda BiH kojim se odbijaju žalbe na odluku CIK-a.

Iz Inicijative za Stolac ističu da su žalbe osnovane i najavljuju da neće odustati od borbe.

Demir Mahmutćehajić iz Inicijative za Stolac rekao je da će u Inicijativi čekati obrazloženje i vidjeti da li se mogu žaliti na odluku CIK-a BiH.

"Ako se ne budemo mogli žaliti uputićemo apelaciju Ustavnom sudu BiH na kojem se još razmatraju naše tri apelacije vezane za skidanje s liste", rekao je Mahmutćehajić za portal "Kliks".

Izborni proces u Stocu prekinut je 2. oktobra, na dan opštinskih izbora, zbog incidenata na biračkim mjestima.

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je odluke CIK-a BiH o uklanjanju s kandidatske liste za načelnika Opštine Stolac Salmira Kaplana, te kandidata za Opštinsko vijeće Demira Mahmutćehajića, Ahmeta LJubovića i Bože Raguža.

Ranije je Sud BiH potvrdio odluku CIK-a BiH o smjeni opštinske izborne administracije u Stocu.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kameleon

06.02.2017 10:23

''More bit bidnu more bit ne bidnu.'' Zavisi od Kaplana.

ODGOVORITE