Доведено у питање издавање пасоша

Набавка пасошких књижица за грађане БиХ, чије окончање је било планирано најкасније до 21. марта ове године, до када је на снази оквирни споразум са садашњим добављачем, неће бити завршена и доведено је у питање издавање пасоша након овог датума, саопштено је данас из Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ.

Босна и Херцеговина 03.02.2017 | 19:01
Доведено у питање издавање пасоша
У саопштењу се наводи да је ова агенција већ два пута расписивала тендер за набавку ових образаца, али су они оба пута поништени након што је Канцеларија за разматарње жалби БиХ уважила жалбе једног од понуђача због приговора о ограниченој конкурентности.

Информација о превазилажењу тренутног стања у погледу осигуравања пасошких књижица за грађане БиХ била је разматрана 18. јануара на сједници Савјета министара БиХ и донесен је закључак да менаџмент Агенције ИДДЕЕА, уважавајући препоруке Канцеларије за разматарње жалби БиХ, обнови процедуре и Савјет министара информише о начину рјешавања питања проблематике штампања пасошких књижица, а све у складу с позитивним законским прописима.

Менаџмент ИДДЕЕА је, поступајући по том закључку, у протеклом периоду размотрио све могућности, те је закључено да не постоји рјешење које би било у складу са позитивним законским прописима јер тренутно важећи оквирни споразум, који је закључен 2014. године, не оставља могућност за продужење уговора, чиме су институције БиХ стављене у положај зависан о садашњем добављачу.

Препоруке Канцеларије за разматарње жалби БиХ ће код поновног расписивања тендера бити у потпуности испоштоване, али је сад већ извјесно да се набавка не може окончати до 21. марта, те је хитно потребно наћи рјешење како грађани након након овог датума не би били ускраћени за право на пасош.

С обзиром на то да је ИДДЕЕА исцрпила све законске могућности за превазилажење ове ситуације, Савјету министара је упућена информација о предузетим активностима на превазилажењу тренутног стања у погледу осигуравања пасошких књижица са приједлогом да ово тијело Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ по хитном поступку упути приједлог за измјену, односно допуну Закона о јавним набавкама.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Соко

03.02.2017 19:16

Браво милораде кад су санкције е нема сад ни пасоса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тивар

03.02.2017 19:30

Не бацајте прасину нарогу у оци зна зе због цега сваки терориста посједује бих пасос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

03.02.2017 20:54

Нема везе узецемо из ЕУ пасосе.

Name

цвеле

04.02.2017 14:01

Бас тако, браво за коментар.