Интервју - Божовић: Сви предлажу, али ја дајем посљедњу реч!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је задовољан досадашњим појачањима и да је он давао "последњу реч" када се одлучивало ко ће бити доведен.

Фудбал 05.02.2017 | 22:30
Интервју - Божовић: Сви предлажу, али ја дајем посљедњу реч!
"Тражите одређену позицију и имате два или три предлога. Ми бисмо довели најбоље, али имамо два-три предлога за сваку позицију, а последњу реч дајем ја. Гледа се оно што може да се доведе, за новац за који може да се доведе", рекао је Божовић у разговору са новинарима на припремама на Кипру.

Звезда је током зимске паузе довела много играча. У клуб су стигли Немања Милић, Милан Сенић, Милан Павков, Срђан Вујаклија, Абрахам Фримпонг, Ричард Боаћи и Ненад Милијаш.

"Свакоме треба времена да се прилагоди и прихвати начин рада, као и нове саиграче. Како сада ствари стоје, мислим да су права појачања. Не знам да ли ће бити тренутно, али макар за следећу сезону. Сви су спремни за Звезду док не додју на Маракану. Видећемо да ли ће бити спремни када додју на наш стадион јер тамо лопта другачије одскаче", казао је Божовић.

Он је истакао да му се чини да је Звезда на добром путу, иако је рекао да ће на лето бити потребна додатна селекција, упркос томе што су сачовани Мичел Доналд, Дамјан Ле Талек и Гелор Канга.

Такође, казао је да очекује много од омладинаца које је повео на Кипар, за које је рекао да су "деца која долазе", да имају квалитет, али да није тренутак да све сви они форсирају јер је "титула приоритет без обзира на све".

Нови нападача клуба Ричмонд Боаћи оставио је добар први утисак, а Божовић је рекао да не може о њему да суди на основу гола на дебију у припремној утакмици.

"Али, како се креће, игра, гледајући технику и брзину, требало би да буде добро појачање. Боаћи дошао под најбољим условима за нас. Могуће да буде као и са Угом, да он овде поново постане онај играч какав се очекивало да буде", додао је.

Божовић је истакао да мисли да је повратак Милијаша права ствар јер се ради о искусном играчу, који зна шта значи играти у Звезди.

"Долази човек који воли овај клуб, који је оставио траг и надам се да ће успети да нам помогне да освојимо титулу. Зна шта звездашка јавност очекује, шта се тражи, он осећа клуб. Долази да помогне колико буде могао, да много младих играча учи уз њега, како да осећају Звезди и како да се понашају", казао је Божовић.

Како је рекао, долазак Милијаша ће значити тиму, али и њему јер ће му служити као помоћник на терену. Такође, казао је да ће Александар Луковић остати капитен, док ће му Милијаш бити заменик.

Божовић је навео да га не плаши да ће неко од младјих играти мање због доласка Милијаша или осталих фудбалера.

"Играчи се деле на добре и лоше. Играће они који су најбољи. Млади ће сигурно добити шансу, али морају да тренирају, раде и сачекају прилику", рекао је Божовић.

Он је додао да је историја показала да форсирање младих играча и њихова рана продаја доводи до тога да се "та деца често губе" јер неспремна и нејака иду у иностранство.

Клуб су током зиме напустили Уго Вијеира, Томас Фибел, Пабло Моуче, Милош Цветковић, Давид Бабунски и Адам Мичел, а Божовић је казао да ће се "видети" да ли ће још неко отићи. Када је реч о Михаилу Ристићу, тренер Звезде је оценио да је за њега најбоље да остане.

"За њега је најбоље да остане, тренира и наметне се да игра., а ако не, да игра следеће године", рекао је Божовић.

Божовић је рекао да није оптимиста када је реч о пласману у групну фазу неког европског такмичења, као да није то био ни прошле сезоне.

"Веома је тешко када се продају најбољи играчи. Треба форсирати своје, доводити појачања на брзину, плус немати сигуран буџет, а причати о Лиги шампиона. Верујем у дуплу круну, иако ће бити тешко и неизвесно до краја", рекао је Божовић.

Он је рекао је да дешавања у "вечитом" ривалу Партизану прати само у медијским насловима.

"Партизан покушава да се појача и прода, као и ми. Оба клуба су у сличној ситуацији. Ако победимо дерби, неће бити ништа решено", рекао је он и додао да неће током припрема неко из Звезде гледати утакмице Партизана јер има још много до међусобне утакмице.

"Има времена да их видимо у првенству. Али, уопсталом, сви се знамо мање-више", додао је он.

Када је реч о припремама, Божовић је рекао да је још рана фаза и да не може да очекује да све буде како треба. Али, истакао је да "није било лоше" што се тиче трчања и залагања играча.

Звезда је до сада на Кипру играла две утакмице и обе је победила са 1:0, друголигаше Шопрон из Мадјарске и Олимпију из Румуније. Божовић је оценио да прве утакмице треба да буду са што слабијим противницима јер екипа није на потребном нивоу.

"Касније треба да буду бољи противници. Генерална проба треба да буде против најјачег могућег, ако је то могуће добити. Екипе које су играле са нама биле су толико мотивисане, да не верујем да би иједан прволигаш био тако мотивисан против нас", рекао је Божовић.

Божовић је рекао да се основа тима зна, иако још није "кристалисано" ко ће да игра штопере, да ли ће пар чинити Фримпонг и Луковић, а Ле Талек се вратити у везни ред, као и то да ли ће формација бити са једним или два нападача.

Незаобилазна тема у последње време су одлични резултати кошаркашког клуба Црвена звезда, који ниже победе у Евролиги и регионалном такмичење. Божовић је навео да редовно прати утакмице, а посебне речи хвале имао је за свог колегу, тренера кошаркаша Дејана Радоњића.

"Много ми је драго због њега и волео бих да се пласира медју осам најбољих у Евролиги. Нећу да говорим о фајнал-фору, јер настрада човек ако га поменем. Направио је чудо, оборио све рекорде. Ко је то слутио пре две године?", рекао је Божовић.

Упитан шта фудбалском клубу недостаје да буде успешан као кошаркашки, Божовић је одговорио уз осмех: "Недостаје нам кошаркашки терен и да играмо пет на пет".

Говорећи о критикама на свој рачун, Божовић је казао да стиже да их чита, али да оне не утичу на њега.

"Утиче тако што не утиче никако. Када бих сваког слушао шта прича, изгубио бих самог себе. Немам времена да их коментаришем. Човек мора да ради и да не обраћа пажњу", рекао је Божовић.

Божовић је говорио и о условима и боравку на припремама на Кипру, за шта је рекао да му је ту увек супер.

"Не досађујем се, увек имам нешто да радим, посветим мало времена себи. Спремам тренинге и то ми одузима време, а највише времена проводим шетајући. Купам се у мору, а и играчи улазе у воду, добро је за опоравак после тренинга. Није хладно. Много народа плива, мештана, има чак и баба од 80 година које пливају. Ако могу оне, можемо и ми", рекао је Божовић.

Како је рекао, није строг према играчима током боравка у Пафосу.

"И да нису у соби, где би били, шта да раде овде? Дисциплина је на задовољавајућем нивоу. Да идем да гасим светла, то не радим. Ови данас што буду тренирали, испаваће се сигурно",рекао је тренер Звезде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар