Intervju - Božović: Svi predlažu, ali ja dajem posljednju reč!

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je zadovoljan dosadašnjim pojačanjima i da je on davao "poslednju reč" kada se odlučivalo ko će biti doveden.

Fudbal 05.02.2017 | 22:30
Intervju - Božović: Svi predlažu, ali ja dajem posljednju reč!
"Tražite određenu poziciju i imate dva ili tri predloga. Mi bismo doveli najbolje, ali imamo dva-tri predloga za svaku poziciju, a poslednju reč dajem ja. Gleda se ono što može da se dovede, za novac za koji može da se dovede", rekao je Božović u razgovoru sa novinarima na pripremama na Kipru.

Zvezda je tokom zimske pauze dovela mnogo igrača. U klub su stigli Nemanja Milić, Milan Senić, Milan Pavkov, Srđan Vujaklija, Abraham Frimpong, Ričard Boaći i Nenad Milijaš.

"Svakome treba vremena da se prilagodi i prihvati način rada, kao i nove saigrače. Kako sada stvari stoje, mislim da su prava pojačanja. Ne znam da li će biti trenutno, ali makar za sledeću sezonu. Svi su spremni za Zvezdu dok ne dodju na Marakanu. Videćemo da li će biti spremni kada dodju na naš stadion jer tamo lopta drugačije odskače", kazao je Božović.

On je istakao da mu se čini da je Zvezda na dobrom putu, iako je rekao da će na leto biti potrebna dodatna selekcija, uprkos tome što su sačovani Mičel Donald, Damjan Le Talek i Gelor Kanga.

Takođe, kazao je da očekuje mnogo od omladinaca koje je poveo na Kipar, za koje je rekao da su "deca koja dolaze", da imaju kvalitet, ali da nije trenutak da sve svi oni forsiraju jer je "titula prioritet bez obzira na sve".

Novi napadača kluba Ričmond Boaći ostavio je dobar prvi utisak, a Božović je rekao da ne može o njemu da sudi na osnovu gola na debiju u pripremnoj utakmici.

"Ali, kako se kreće, igra, gledajući tehniku i brzinu, trebalo bi da bude dobro pojačanje. Boaći došao pod najboljim uslovima za nas. Moguće da bude kao i sa Ugom, da on ovde ponovo postane onaj igrač kakav se očekivalo da bude", dodao je.

Božović je istakao da misli da je povratak Milijaša prava stvar jer se radi o iskusnom igraču, koji zna šta znači igrati u Zvezdi.

"Dolazi čovek koji voli ovaj klub, koji je ostavio trag i nadam se da će uspeti da nam pomogne da osvojimo titulu. Zna šta zvezdaška javnost očekuje, šta se traži, on oseća klub. Dolazi da pomogne koliko bude mogao, da mnogo mladih igrača uči uz njega, kako da osećaju Zvezdi i kako da se ponašaju", kazao je Božović.

Kako je rekao, dolazak Milijaša će značiti timu, ali i njemu jer će mu služiti kao pomoćnik na terenu. Takođe, kazao je da će Aleksandar Luković ostati kapiten, dok će mu Milijaš biti zamenik.

Božović je naveo da ga ne plaši da će neko od mladjih igrati manje zbog dolaska Milijaša ili ostalih fudbalera.

"Igrači se dele na dobre i loše. Igraće oni koji su najbolji. Mladi će sigurno dobiti šansu, ali moraju da treniraju, rade i sačekaju priliku", rekao je Božović.

On je dodao da je istorija pokazala da forsiranje mladih igrača i njihova rana prodaja dovodi do toga da se "ta deca često gube" jer nespremna i nejaka idu u inostranstvo.

Klub su tokom zime napustili Ugo Vijeira, Tomas Fibel, Pablo Mouče, Miloš Cvetković, David Babunski i Adam Mičel, a Božović je kazao da će se "videti" da li će još neko otići. Kada je reč o Mihailu Ristiću, trener Zvezde je ocenio da je za njega najbolje da ostane.

"Za njega je najbolje da ostane, trenira i nametne se da igra., a ako ne, da igra sledeće godine", rekao je Božović.

Božović je rekao da nije optimista kada je reč o plasmanu u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, kao da nije to bio ni prošle sezone.

"Veoma je teško kada se prodaju najbolji igrači. Treba forsirati svoje, dovoditi pojačanja na brzinu, plus nemati siguran budžet, a pričati o Ligi šampiona. Verujem u duplu krunu, iako će biti teško i neizvesno do kraja", rekao je Božović.

On je rekao je da dešavanja u "večitom" rivalu Partizanu prati samo u medijskim naslovima.

"Partizan pokušava da se pojača i proda, kao i mi. Oba kluba su u sličnoj situaciji. Ako pobedimo derbi, neće biti ništa rešeno", rekao je on i dodao da neće tokom priprema neko iz Zvezde gledati utakmice Partizana jer ima još mnogo do međusobne utakmice.

"Ima vremena da ih vidimo u prvenstvu. Ali, uopstalom, svi se znamo manje-više", dodao je on.

Kada je reč o pripremama, Božović je rekao da je još rana faza i da ne može da očekuje da sve bude kako treba. Ali, istakao je da "nije bilo loše" što se tiče trčanja i zalaganja igrača.

Zvezda je do sada na Kipru igrala dve utakmice i obe je pobedila sa 1:0, drugoligaše Šopron iz Madjarske i Olimpiju iz Rumunije. Božović je ocenio da prve utakmice treba da budu sa što slabijim protivnicima jer ekipa nije na potrebnom nivou.

"Kasnije treba da budu bolji protivnici. Generalna proba treba da bude protiv najjačeg mogućeg, ako je to moguće dobiti. Ekipe koje su igrale sa nama bile su toliko motivisane, da ne verujem da bi ijedan prvoligaš bio tako motivisan protiv nas", rekao je Božović.

Božović je rekao da se osnova tima zna, iako još nije "kristalisano" ko će da igra štopere, da li će par činiti Frimpong i Luković, a Le Talek se vratiti u vezni red, kao i to da li će formacija biti sa jednim ili dva napadača.

Nezaobilazna tema u poslednje vreme su odlični rezultati košarkaškog kluba Crvena zvezda, koji niže pobede u Evroligi i regionalnom takmičenje. Božović je naveo da redovno prati utakmice, a posebne reči hvale imao je za svog kolegu, trenera košarkaša Dejana Radonjića.

"Mnogo mi je drago zbog njega i voleo bih da se plasira medju osam najboljih u Evroligi. Neću da govorim o fajnal-foru, jer nastrada čovek ako ga pomenem. Napravio je čudo, oborio sve rekorde. Ko je to slutio pre dve godine?", rekao je Božović.

Upitan šta fudbalskom klubu nedostaje da bude uspešan kao košarkaški, Božović je odgovorio uz osmeh: "Nedostaje nam košarkaški teren i da igramo pet na pet".

Govoreći o kritikama na svoj račun, Božović je kazao da stiže da ih čita, ali da one ne utiču na njega.

"Utiče tako što ne utiče nikako. Kada bih svakog slušao šta priča, izgubio bih samog sebe. Nemam vremena da ih komentarišem. Čovek mora da radi i da ne obraća pažnju", rekao je Božović.

Božović je govorio i o uslovima i boravku na pripremama na Kipru, za šta je rekao da mu je tu uvek super.

"Ne dosađujem se, uvek imam nešto da radim, posvetim malo vremena sebi. Spremam treninge i to mi oduzima vreme, a najviše vremena provodim šetajući. Kupam se u moru, a i igrači ulaze u vodu, dobro je za oporavak posle treninga. Nije hladno. Mnogo naroda pliva, meštana, ima čak i baba od 80 godina koje plivaju. Ako mogu one, možemo i mi", rekao je Božović.

Kako je rekao, nije strog prema igračima tokom boravka u Pafosu.

"I da nisu u sobi, gde bi bili, šta da rade ovde? Disciplina je na zadovoljavajućem nivou. Da idem da gasim svetla, to ne radim. Ovi danas što budu trenirali, ispavaće se sigurno",rekao je trener Zvezde.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar