Хрвати, јесте препотентни, али имате зашто!

Сада потражите неког другог за селектора...! Шеф стручног штаба Словеније, Веселин Вујовић наставља полемику са комшијама које је шокирао у борби за бронзу на СП.

Остали спортови 08.02.2017 | 20:45
Хрвати, јесте препотентни, али имате зашто!
Када се помисли на рукомет на просторима бивше Југославија, већини љубитеља једна од првих асоцијација је Веселин Вујовић.

Легендарни бек двоструког шампиона Европе, Металоспластике из Шапца,  годинама уназад гради све респектабилнију тренерску каријеру. Тренутно је селектор Словеније коју је минулог викенда довео до бронзане медаље на Свстком првенству у Француској савладавши баш фаворизоване Хрвате. Наравно, то је изазвало велико славље у иначе мирној и пасторалној "дежели". Јер, најслађе је победити комшију са којим баш и ниси у најбољим односима. Нарвно, одмах су са друге стране границе бачене многе "отровне стреле" које су углавном гађале управо Вујовића, копајући по свако његовој реченици коју је изговорио у еуфорији великог успеха. Једна од оних на коју су се закачили је да су "Хрвати препотентни", мисливши наравно на рукометаше, пре свих играче и стручни штаб.

Одмах су уследили одговори, што преко медија, што преко друштвених мрежа уз широку народну расправу о легендарном рукометашу. Јер највише боли када изгубиш од комшије са којим баш и ниси у најбољим односима. А Вујовић не би био он када не би рекао последњу. А тако ће, чини се бити и овог пута.

"Ја никада не лажем и увек кажем оно што мислим! А то што сам рекао било је у одређеном контексту. Истина је, рекао сам да су Хрвати препотентни , али сам мислио да је јасно да сам говорио у позитивном смисли. Таква спортска, рукометна нација има свако право да се тако понаша, а онај који је другачије разумео је тотални кретен!", изјавио је за портал свијет-рукомета.цом

Увређени Вујовић није се ту зауставио, већ је поручио људима из Хрватског рукометног савеза да новог селектора потраже негде другде, а да њега заобиђу.

"У овом тренутку нити могу нити желим да будем селектор Хрватске. Питали су ме недавно и ја сам позитино одговорио. Па ко не би волео да води такву репрезентацију?! То је исто као када би ме питали да постанем тренер Барселоне. Тренутно сам селектор Словеније и немам ни времена за такве разговоре".

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар