Финале ЛШ 2019. у Бакуу или Мадриду!

Финале Лиге шампиона 2019. године играће се на Олимпијском стадиону у Бакуу или новом дому фудбалера Атлетика у Мадриду, саопштила је УЕФА.

Фудбал 06.02.2017 | 14:00
Финале ЛШ 2019. у Бакуу или Мадриду!
УЕФА је потврдила да су оба града поднела захтев за домаћинство, с тим да би стадион у Мадриду "Метрополитано", капацитета 73.000 места, требало да буде завршен до краја ове године.

Баку никада није био домаћин финалне утакмице под окриљем УЕФА, док је Мадрид три пута добио поверење кровне европске фудбалске организације.

Финале овогодишње Лиге шампиона игра се у Кардифу на Миленијуму, а наредне на Олимпијском стадиону у Кијеву.

Битка за финале Лиге шампиона 2019 - Баку против Мадрида... Олимпијски стадион и ново здање мадридског Атлетика могли би да угосте најбоље европске тимове.

Каже народна изрека „пара врти где бургија неће“. А из УЕФА нам стиже још један доказ колико је то заправо тачно. Челни људи европске куће саопштили су да су кандидати за организацију финала Лиге шампиона буду Мадрид и Баку.

И док за престоницу Шпаније стоје сви аргументи када су у питању спорт и традиција, када је у питању Баку, једино објашњење може да буде огроман новац који ова земља улаже у спорт последњих година.

Рок за подношење пријава за организацију поменутог финала је 27. јануар, а у УЕФА су стигле само ове две пријаве. Баку је кандидовао нови Олимпијски стадион, а Мадрид будуће Атлетиково здање, стадион Метрополитано.

Азербејџан никада до сада није био домаћин финала неког од европских клупских фудбалских такмичења. Фудбалски савез ове земље постао је члан УЕФА тек 1994. године.

Са друге стране, Мадрид, је четири пута био домаћин финала ЛШ, али стадион Реала, Сантијаго Бернабеу. Последњи пут то се десило 2010. године када је Интер савладао Бајерн са 2:0.

Иначе, радови на новом стадиону Атлетика добро напредује и он би требало да буде готово у новембру ове године, а капацитет ће износити 73.000 места. Са друге стране, Олимпијски стадиону у Бакуу отворен је 2015. године, капацитет му је 69.870 места.

УЕФА је данас саопштила и ко су кандидати за организацију финала Лиге Европе за 2019. годину. На списку су Севиља (Санчез Писхуан), Глазгов (Хемден парк), Истанбул (Бешикташ арена) и Тбилиси (Динамо арена).

Кандидати за УЕФА Суперкуп биће Белфаст и Глазгов.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар