Одлучни у борби против криминала

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изразио је опредјељење Министарства да испуни што више европских стандарда и ојача владавину права конкретним резултатима у борби против организованог криминала и корупције да би грађани увидјели позитивне стране евроатлантских интеграција.

Босна и Херцеговина 03.02.2017 | 15:40
Одлучни у борби против криминала
Мектић је у разговору са норвешким амбасадором Гуријем Рустеном указао да су на остваривање ових циљева у протеклом периоду значајно утицале разоткривене опструкције челних људи у правосуђу, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Према његовим ријечима, то изискује да се код избора носилаца правосудних функција води више рачуна о квалитету и одлучности кандидата за истинску борбу против најсложенијих криминалних и коруптивних дјела.

На састанку је истакнуто да ће Норвешка наставити да подржава БиХ у области безбједности и правосудног система, посебно у областима важнима за достизање европских стандарда и евроатлантске интеграције.

Током сусрета је разговарано и о заједничкој борби против тероризма и могућностима сарадње Министарства безбједности и Амбасаде Норвешке на пројектима дерадикализације група и појединаца.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Добој

03.02.2017 14:45

Уреду је то господине мектицу наравно да треба лопове хапсит али на дјелу је то невидљиво а ста са тероризмом ста са нападом на дијете у осмацима то је цисти терористицки напад на вјерској основи вец су дјеца увуцена у те организације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ланацо и Проинтер

03.02.2017 15:30

Ста са Ланацо и Проинтер, па свим знамо шта раде, ћорав види да опљачкаше све и да само ини добијају послове по јавним предузећима, инсититуцијама, фондовима, министарствима, пореској управи, геодетској управи а ви шутите. Само из реализацја набавки за 2016 се може видјети криминал...Све се унапријед зна да они добијају и како ником ништа. ајде истражите мало ово, смије нам се цијела регија јер РС је постала елдорадо за милионске пројекте.

Name

Оља

03.02.2017 15:24

Дода и црвене треба стрпат гдје им је мјесто .Криминалци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, Да

03.02.2017 16:30

...У досадасњој борби против криминала виде се позитивне реакције градјана...

Name

Гојко

03.02.2017 16:49

А овога треба смјестити у риалити Парови, ха ха ха

Name

РС

03.02.2017 22:45

Лапрдало!

ОДГОВОРИТЕ