Odlučni u borbi protiv kriminala

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izrazio je opredjeljenje Ministarstva da ispuni što više evropskih standarda i ojača vladavinu prava konkretnim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije da bi građani uvidjeli pozitivne strane evroatlantskih integracija.

Bosna i Hercegovina 03.02.2017 | 15:40
Odlučni u borbi protiv kriminala
Mektić je u razgovoru sa norveškim ambasadorom Gurijem Rustenom ukazao da su na ostvarivanje ovih ciljeva u proteklom periodu značajno uticale razotkrivene opstrukcije čelnih ljudi u pravosuđu, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Prema njegovim riječima, to iziskuje da se kod izbora nosilaca pravosudnih funkcija vodi više računa o kvalitetu i odlučnosti kandidata za istinsku borbu protiv najsloženijih kriminalnih i koruptivnih djela.

Na sastanku je istaknuto da će Norveška nastaviti da podržava BiH u oblasti bezbjednosti i pravosudnog sistema, posebno u oblastima važnima za dostizanje evropskih standarda i evroatlantske integracije.

Tokom susreta je razgovarano i o zajedničkoj borbi protiv terorizma i mogućnostima saradnje Ministarstva bezbjednosti i Ambasade Norveške na projektima deradikalizacije grupa i pojedinaca.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Doboj

03.02.2017 14:45

Uredu je to gospodine mekticu naravno da treba lopove hapsit ali na djelu je to nevidljivo a sta sa terorizmom sta sa napadom na dijete u osmacima to je cisti teroristicki napad na vjerskoj osnovi vec su djeca uvucena u te organizacije

ODGOVORITE
Name

Lanaco i Prointer

03.02.2017 15:30

Sta sa Lanaco i Prointer, pa svim znamo šta rade, ćorav vidi da opljačkaše sve i da samo ini dobijaju poslove po javnim preduzećima, insititucijama, fondovima, ministarstvima, poreskoj upravi, geodetskoj upravi a vi šutite. Samo iz realizacja nabavki za 2016 se može vidjeti kriminal...Sve se unaprijed zna da oni dobijaju i kako nikom ništa. ajde istražite malo ovo, smije nam se cijela regija jer RS je postala eldorado za milionske projekte.

Name

Olja

03.02.2017 15:24

Doda i crvene treba strpat gdje im je mjesto .Kriminalci

ODGOVORITE
Name

Da, Da

03.02.2017 16:30

...U dosadasnjoj borbi protiv kriminala vide se pozitivne reakcije gradjana...

Name

Gojko

03.02.2017 16:49

A ovoga treba smjestiti u rialiti Parovi, ha ha ha

Name

RS

03.02.2017 22:45

Laprdalo!

ODGOVORITE