Прво убијао, а сада проповиједа у цркви

Хрватска црква светог Јакова у Карловцу још једна је у низу, која је као "проповедника" угостила ратног злочинца Дариа Кордића, надалеко познатог као осуђеника који се радикално окренуо религији.

Регион 02.02.2017 | 21:00
Прво убијао, а сада проповиједа у цркви
Његова, како се наводи, злочиначка прошлост није се, наиме, испречила да се верницима католичке вероисповести у бројним приликама обраћа са олтара.

Кордић је јуче на миси у поменутој цркви био позван да говори о свом искуству с Богом и затвором, приликом чега су у потпуности игнорисани разлози његовог кажњавања.

О овом догађају известио је портал СветиЈосип.цом, који је објавио и снимак његовог излагања.

Након што је верницима читао о томе како Бог са строгошћу одгаја своје синове, представљен је као хашки затвореник, да би касније сам казао за себе да га је бог "одгајао у строгој љубави". Верницима је поручио да не страхују да је "Хрватска Христова", због чега је награђен великим аплаузом.

На питање како је бити верник у затвору одговорио је:

"Било је прелепо, зато што сам био с Господином, са свемогућим Богом", казао је и додао да је било потребно да доспе у затвор да би пронашао "уље за своју светиљку".

Иначе, због политичке одговорности коју је имао у време покоља у Ахмићима и бошњачко-хрватског сукоба у средишњој Босни, Кордић је осуђен на 25 година затвора због кршења закона или обичаја ратовања, тешких кршења Женевских конвенција, те прогона на политичкој, расној или верској основи, убиства, нехуманих дела и дела злочина против човјечности.

У Ахмићима је 16. априла 1993. убијено 116 цивила.

Међу убијенима било је једанаестеро деце, а најмлађа жртва имала је само три месеца.

Коридић је ослобођен 2014. након издржане две трећине казне у аустријском затвору.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А?

02.02.2017 20:37

Није требао ни излазит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Хорвати

02.02.2017 20:48

Добише и Хорвати свога вехабију. Само будала може вјеровати у преобраћење једног криминалца или убице. Набијем ја на К...ц цркву и џамију у којој је њима дозвољен улаз!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сукy

04.02.2017 13:06

Питам се како мозе зивјет онај који убије дијете.

ОДГОВОРИТЕ