Prvo ubijao, a sada propovijeda u crkvi

Hrvatska crkva svetog Jakova u Karlovcu još jedna je u nizu, koja je kao "propovednika" ugostila ratnog zločinca Daria Kordića, nadaleko poznatog kao osuđenika koji se radikalno okrenuo religiji.

Region 02.02.2017 | 21:00
Prvo ubijao, a sada propovijeda u crkvi
Njegova, kako se navodi, zločinačka prošlost nije se, naime, isprečila da se vernicima katoličke veroispovesti u brojnim prilikama obraća sa oltara.

Kordić je juče na misi u pomenutoj crkvi bio pozvan da govori o svom iskustvu s Bogom i zatvorom, prilikom čega su u potpunosti ignorisani razlozi njegovog kažnjavanja.

O ovom događaju izvestio je portal SvetiJosip.com, koji je objavio i snimak njegovog izlaganja.

Nakon što je vernicima čitao o tome kako Bog sa strogošću odgaja svoje sinove, predstavljen je kao haški zatvorenik, da bi kasnije sam kazao za sebe da ga je bog "odgajao u strogoj ljubavi". Vernicima je poručio da ne strahuju da je "Hrvatska Hristova", zbog čega je nagrađen velikim aplauzom.

Na pitanje kako je biti vernik u zatvoru odgovorio je:

"Bilo je prelepo, zato što sam bio s Gospodinom, sa svemogućim Bogom", kazao je i dodao da je bilo potrebno da dospe u zatvor da bi pronašao "ulje za svoju svetiljku".

Inače, zbog političke odgovornosti koju je imao u vreme pokolja u Ahmićima i bošnjačko-hrvatskog sukoba u središnjoj Bosni, Kordić je osuđen na 25 godina zatvora zbog kršenja zakona ili običaja ratovanja, teških kršenja Ženevskih konvencija, te progona na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, ubistva, nehumanih dela i dela zločina protiv čovječnosti.

U Ahmićima je 16. aprila 1993. ubijeno 116 civila.

Među ubijenima bilo je jedanaestero dece, a najmlađa žrtva imala je samo tri meseca.

Koridić je oslobođen 2014. nakon izdržane dve trećine kazne u austrijskom zatvoru.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

A?

02.02.2017 20:37

Nije trebao ni izlazit.

ODGOVORITE
Name

Bravo Horvati

02.02.2017 20:48

Dobiše i Horvati svoga vehabiju. Samo budala može vjerovati u preobraćenje jednog kriminalca ili ubice. Nabijem ja na K...c crkvu i džamiju u kojoj je njima dozvoljen ulaz!

ODGOVORITE
Name

suky

04.02.2017 13:06

Pitam se kako moze zivjet onaj koji ubije dijete.

ODGOVORITE