Снимити 'Немањиће' како треба или никако

Писац, сценариста и колумниста Владимир Кецмановић сматра да ће серија "Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина", коју РТС почиње да снима у марту бити тотални промашај.

Србија 02.02.2017 | 18:56
Снимити 'Немањиће' како треба или никако
Он каже да дело редитеља Марка Маринковића о династији Немањића, које продуцира Јавни сервис, неће имати довољно финансијских средстава да на прави начин прикаже славну епоху.

"Немају довољан буџет за овакву серију и то ће бити кључни разлог да она не успе. Игране епохе боље да се не раде, уколико то не може да буде на задовољавајућем нивоу. Пре неколико година Драган Бјелогрлић и ја смо покушали да снимимо серију о Немањићима, али када смо схватили да не могу да се сакупе довољна средства, одустали смо", прича Кецмановић и додаје:

"И да се издвоји цифра, која је за наше услове велика, од на пример пет милиона евра, не верујем да би била довољна. Све мање од тога гарантује колапс!"

Снимање серије заказано је за почетак пролећа, а у њему ће се појавити бројне звезде.



Војин Ћетковић играће Стефана Првовенчаног, Стефановог брата Вукана Немањића тумачиће Небојша Глоговац, њихову полусестру Нада Шаргин, а Светог Саву Драган Мићановић. Прича о Немањићима требало би да има 12 епизода.

(Информер.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дон

02.02.2017 18:48

Причај ми бајкице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајке браће Грим

02.02.2017 19:48

А да снимите серију крунисања Вучића, Николића, Додика, Шпирића... Правих владара затупљене СРБске нације?

ОДГОВОРИТЕ
Name

вељко зивковиц

14.02.2017 10:44

Браво за пројекат, нека је са срецом! Лик Стефана Немања мозете поверити Ирфану Менсуру. Серију о Немањицима да снимају онако како треба!

ОДГОВОРИТЕ